STIŽU NAM PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Smena sunca i oblaka - evo kakvo nas vreme čeka večeras

Novosti online

13. 05. 2023. u 16:07

OVOG poslepodneva u većem delu Srbije smenjuju se sunčani i oblačni intervali, a i toplije je u odnosu na prethodne dane, pa su tako temperature uglavnom preko 20°C, a u Beogradu je 22°C, piše meteorolog Đorđe Đurić.

СТИЖУ НАМ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Смена сунца и облака - ево какво нас време чека вечерас

Foto: M. Anđela/K. Mihajlović

U ovom času snažan grmljavinski sistem premešta se sa Podrinja preko Kolubarskog okruga i donosi ovim predelima jače pljuskove sa grmljavinom.

S obzirom na to da na visini ovog poslepodneva preovladava jugozapadno visinsko strujanje, ovaj sistem u nastavku poslepodneva nastaviće put prema severoistoku, a na direktnom putu naći će se i Beograd oko ili nešto posle 17 časova, tako da se i na širem području grada tada očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Nakon Kolubarskog okruga i Beograda, ovaj grmljavinski sistem sa pljuskovima zahvatiće i južne predele Vojvodine i Podunavlje.

U ostalim predelima Srbije u nastavku poslepodneva biće suvo.

Ipak, pred sam kraj, tokom večeri i noći u većem delu Srbije biće uslova za kišu i pljuskove sa grmljavinom, a ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa obilnijim padavinama.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: OSLIKAVANjE HRAMA U TRSTENIKU - Pogledajte kako izgledaju prvih 1.000 kvadrata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!