ZA TRI DANA PREDATO 6.000 KOMADA ORUŽJA: MUP saopštio najnovije podatke

Tanjug

11. 05. 2023. u 10:15

U PRVA tri dana važenja mere predaje neregistrovanog oružja u posedu građana, od 8. do 10. maja, predato je 5.973 komada oružja, 290.572 komada municije i 468 komada minsko-eksplozivnih sredstava, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na svom Instagram nalogu.

ЗА ТРИ ДАНА ПРЕДАТО 6.000 КОМАДА ОРУЖЈА: МУП саопштио најновије податке

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/MUP

MUP poziva sve građane koji poseduju neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave da ih do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici.

Takođe, građani imaju mogućnost i da pozovu policijske službenike da dođu na navedenu adresu i preuzmu oružje, naveo je MUP.

Od 8. maja, u narednih mesec dana, svi građani koji poseduju nelegalno oružje mogu da ga predaju policijskoj stanici bez ikakvih "pitanja i posledica".

MUP je ranije saopštio da građani neregistrovano oružje mogu da predaju i bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

Nakon 8. juna, onaj kod koga se otkrije neregistrovano oružje, municija i eksplozivne naprave, snosiće ozbiljne kaznene posledice.

BONUS VIDEO: „PREDAJ ORUŽJE“: MUP objavio video i pozvao građane da se odazovu akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)