"ZAMOLIO BIH KOLEGE DA JOŠ JEDNOM RAZMISLE" Oglasio se načelnik Školske uprave Beograd nakon pisma sindikata prosvetara

Novosti Onlajn

04. 05. 2023. u 12:06

DRAGAN Filipović, načelnik Školske uprave Beograd, reagovao je na pismo Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije da škole ne rade u petak, 5. maja.

ЗАМОЛИО БИХ КОЛЕГЕ ДА ЈОШ ЈЕДНОМ РАЗМИСЛЕ Огласио се начелник Школске управе Београд након писма синдиката просветара

Foto: B. B.

- Kao prosvetni radnik, pre svega, mislim da ne postoji osoba koja bi me u ovom trenutku naterala da ja ostavim svoju decu, mislim na decu iz škole, da ne održim čas. Ovakav jedan dopis ka roditeljima, nije baš ni vreme ni mesto. Ja bih samo zamolio kolege da još jednom razmisle, što se tiče dopisa koji su poslali, jer roditelji rade, i u ovom trenutku ostaviti decu u kući same nije rešenje i da se oni bore sami sa svojim strahovima, izazovima, nakon svega ovoga. Neminovno je da je sve ovo uticalo na našu decu i nas. Svi mi kao odrasli ljudi smo potreseni, dajte samo malo sekund da se u njihove cipele stavimo i da razmislimo koliko je to tek uticalo na njih. To su deca koja imaju sedam, osam godina do 14, 15,18, 19 - to su još uvek deca. Mi smo ti koji moramo njih da vodimo, a ne oni nas - rekao je Filipović.

Podsetimo, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru Kosta K. (14) juče je počinio masakr i ubio osmoro dece i čuvara, a ranio šestoro đaka i nastavnicu, imao je spisak, kako je naveo na papiru, glavnih meta iz odeljenja, učenika koje je planirao da ubije.

BONUS VIDEO: Policija odvodi učenika koji je pucao u školi na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)