EPARHIJA BAČKA O NAPADU MILANA ST. PROTIĆA NA VLADIKU IRINEJA: Autodestruktivni kauboj-cirkusant iz propalog petooktobarskog cirkusa

Novosti online

08. 04. 2023. u 21:10

POVODOM izjave Milana St. Protića za N1info.rs protiv episkopa bačkog Irineja i Patrijarha srpskog g. Porfirija, reagovali su iz Eparhije bačke.

ЕПАРХИЈА БАЧКА О НАПАДУ МИЛАНА СТ. ПРОТИЋА НА ВЛАДИКУ ИРИНЕЈА: Аутодеструктивни каубој-циркусант из пропалог петооктобарског циркуса

Episkop Irinej / Foto D. Dozet

Kratku izjavu je dao sekretar Eparhije bačke protojerej Vladan Simić:

Mogli su naći neku prikladniju ličnost za napad na vladiku, patrijarha i Crkvu od autodestruktivnog kauboja-cirkusanta iz propalog petooktobarskog cirkusa koji danas služi antipravoslavnim krugovima  za privremeno-povremene poslove na razgradnji bića i duhovnog identiteta srpskog naroda. Šta drugo misliti o čoveku za koga je Kosovo i Metohija izgubljeno i po čijem mišljenju Srbi treba da se pomire i priznaju takvo stanje.

I ova njegova angažovana izjava samo pokazuje i dokazuje da je vladika Irinej rekao suštu istinu i da su Patrijarh srpski i SPC na putu Istine, jer se odmah protiv njih oglašavaju unapred obezbeđeni promoteri N1 neistine u ulozi svojevrsnih komesara Zapadnih sila koje neki upućeni ljudi nazivaju i ,,okultnom oligarhijom". U intervjuu Preosvećenog vladike Irineja nema ni slova neistine i to ih boli, pa za početak, po svojoj ustaljenoj praksi, prvo šalju u napad svoju ,,laku pešadiju" jer je ona, iako plaćena, najjeftiniji potrošni materijal. Kada već voli da deli savete, neka Protić izvoli da čuje makar jedan: Za početak, umesto deljenja saveta i preporuka SPC i njenom patrijarhu i episkopima trebalo  bi da dođe sebi i najpre sa sobom raščisti ko je i šta je, jer ,,rab Božiji", kako sebe naziva, očigledno nije.

Protojerej Simič je takođe rekao da je Milan St. Protić pokazao kome pripada i kome služi i “ovom zlobnom izjavom za koju ga, sasvim sigurno, niko od američkih medija instaliranih u Srbiji preko luksemburške neće prozvati ili pozvati na odgovornost zbog govora mržnje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)