OČEKUJE NAS PROLEĆNIH 20 STEPENI: Detaljna prognoza po danima

Novosti online

06. 04. 2023. u 13:32

OVOGODIŠNjI početak aprila doneo nam je pravi zimski udar sa obilnim snegom. Od juče je usledila stabilizacija vremena, a naredni dani doneće i otopljenje, uz porast temperatura, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

ОЧЕКУЈЕ НАС ПРОЛЕЋНИХ 20 СТЕПЕНИ: Детаљна прогноза по данима

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U mnogim predelima Srbije jutros je zabeležen mraz, a od gradova najhladnije je bilo u Subotici sa -3°C. U ostalim predelima Srbije bilo je uglavnom od -2 do 0°C, u Beogradu je izmeren 1°C, u Loznici 2°C, a u Negotinu 3°C.

Nažalost, jutrošnji mraz bio je potencijalno opasan po poljoprivredne i ratarske kulture, pa je bila potrebna i adekvatna mera zaštite. Takođe, obilni sneg, koji je pre dva dana zavejao Srbiju, bio je veoma težak i pod njegovom štetom došlo je lomljenja drveća, ali i oštećenja poljoprivrednih i ratarskih kultura.

Današnji dan u Srbiji biće topliji u odnosu na prethodne, ali ostaje i dalje hladno za ovo doba godine. Na istoku Srbije duvaće veoma jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 5 do 10°C, u Beogradu do 6°C.

Iako je u Srbiji došlo do stabilizacije vreme, ona nije potpuna, pa se i narednih dana očekuje veoma promenljivo vreme i dalje hladno za ovo doba godine.

U petak će biti promenljivo oblačno i dalje hladno, a kiša se očekuje uglavnom na istoku Srbije i na severu i na istoku Vojvodine. Mraz se očekuje ujutro još samo na jugu Srbije.

Duvaće umeren do pojačan, na zapadu Srbije i jak severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura od -4°C na jugu do 4°C na severu i na istoku Srbije, maksimalna dnevna biće 6°C u Vojvodini do 12°C na jugoistoku Srbije.

Za vikend i u ponedeljak u Srbiji će biti umereno do pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima, na višim planinama sa snegom.

Maksimalna temperatura biće za vikend od 8°C na severu Vojvodine do 16°C na jugoistoku Srbije, a u ponedeljak od 10 do 15°C, u Beogradu do 12-13°C.

U utorak se očekuje suvo i toplije sa sunčanim intervalima, a maksimalna temperatura biće u većini predela oko 15°C.

U sredu se očekuje prolazno manje naoblačenje, tek ponegde sa slabom kišom, a temperatura će biti u neznatnom padu.

Prema trenutnim proračunima, od sledećeg četvrtka, odnosno od 13. aprila nad našim područjem ojačaće anticklon, uz potpunu stabilizaciju vremena. Istovremeno, sa jugozapada će se nad nama prostirati i veoma izražen termički greben, uz priliv znatno toplije vazdušne mase.

Takva sinoptička situacija uslovila bi u danima pred Vaskrs sunčano prijatno prolećno vreme sa temperaturama do 20°C.

Iako je do Vaskrsa ostalo 11 dana, u ovom trenutku još je rano u potpunosti precizirati prognozu za taj dan, a dugoročne prognoze govore da nas nakon prolećnog vremena u danima pred Vaskrsa, nakon Vaskrsa očekuje blago zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom