POSLE KIŠE I GRMLJAVINE SLEDI IZNENAĐENJE: Detaljna vremenska prognoza za sledeću nedelju

Novosti online

25. 03. 2023. u 22:14

PRE samo pet dana zakoračili smo u proleće, a temperatura je juče već dostigla letnjih 27 stepeni. Današnji dan doneo je više oblačnosti i niže temperature, a potom i naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

ПОСЛЕ КИШЕ И ГРМЉАВИНЕ СЛЕДИ ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Детаљна временска прогноза за следећу недељу

Foto: K. Mihajlović/Depositphotos

U nastavku noći u Srbiji se sa severa očekuje razvedravanje. U nedelju će u većem delu Srbije vreme biti sunčano i toplo, samo još ujutru na jugu i jugoistoku oblačnije sa slabom kišom.

Jutarnja temperatura biće od 2 na severu Vojvodine do 10 stepeni na istoku Srbije, u Beogradu do 6, a maksimalna dnevna biće od 18 do 22, u Beogradu oko 20 stepeni.

Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, vazdušni pritisak u osetnijem padu, a tokom noći očekuje se i naoblačenje i to će biti uvod u veoma snažno pogoršanje vremena u ponedeljak. U ponedeljak će se preko našeg područja premeštati veoma snažan ciklon, a u sklopu njega i hladni front.

U već u noći u nedelju na ponedeljak u severozapadnim, a u ponedeljak i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Maksimalna temperatura očekuje se u mnogim predelima ujutro i pre podne i kretaće se od 10 stepeni na severozapadu do 16 na jugu i jugoistoku. Potom će uslediti prodor hladnog fronta, uz osetniji pad temperature vazduha, a počeće da duva veoma jak severozapadni vetar, povremeno i sa olujnim udarima.

Na planinama će kiša preći u sneg, a tokom večeri i noći kiša će ponegde i u nižim predelima južne, centralne i zapadne Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg, dok će istovremeno na severu Srbije doći do razvedranja i to prvo u Vojvodini, potom i u Beogradu.

U utorak će se centar veoma snažnog ciklona odmaknuti istočnije, a u njegovom zadnjem delu očekuje se prodor još hladnije vazdušne mase sa severa, uz snažno severno i severozapadno strujanje.

U utorak će u Srbiji biti promenljivo oblačno i veoma hladno za ovo doba godine, sredinom dana i posle podne u većini predela uz pljuskove kiše, susnežice i snega, ponegde i krupe, samo će na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini biti suvo.

Duvaće veoma jak severozapadni vetar, ponegde povremeno i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura biće od 5 do 10 stepeni, u Beogradu do sedam stepeni, a na planinama ispod nule.

U sredu ujutro u većini predela očekuje se vedro, uz pojavu slabog mraza, pa se očekuje velika opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po već procvetalo voće, zbog čega treba primeniti adekvatnu zaštitu.

Tokom dana očekuje se povećanje oblačnosti, ali i osetnije otopljenje, uz skretanje vetra na jugozapadni.

Prema trenurnim prognozama, u drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se relativno toplo, ali uz česta naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i tako bi se završio kraj marta, dok mogućnost novog zahlađenja postoji početkom aprila, koji bi svakako bio dosta hladniji i promenljiv.

S obzirom na to da je prosečna maksimalna temperatura za kraj marta u Srbiji od 12 do 16 stepeni, vidimo da je ona juče bila i za 10 stepeni viša od proseka, da će u nedelju biti za oko pet stepeni viša od proseka, a da će se u ponedeljak biti u značnijem padu i da će zbog zahlađenja u utorak biti i za sedam stepeni hladnije od proseka.

Dakle, ovogodišnji početak proleća započet je veoma promenljivim vremenom, a i sam kraj marta i početak aprila proteći će u znaku veoma promenljivog vremena, uz česte ogromne temperaturne oscilacije.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

MLADIĆ U KLUBU PLATIO RAČUN VIŠE OD 120.000 DIN: Snimak koji je kod mnogih izazvao gnev

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost