SUTRA POLAŽU MATEMATIKU: Probni završin ispit za male maturante

B.B.

23. 03. 2023. u 14:09

UČENICI osmog razreda osnovne škole polagaće sutra i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit.

СУТРА ПОЛАЖУ МАТЕМАТИКУ: Пробни завршин испит за мале матуранте

Foto: N. Skenderija

Probni test iz matematike počinje u petak, u 12.00 časova, a iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u subotu, u 9 časova, dok je treći test iz izbornog predmeta istog dana u 11.30 časova.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će probni završni ispit pomoći osmacima da provere svoje znanje, ali i da se upoznaju sa procedurama u vezi sa polaganjem ovog ispita.

- Ujedno, to je prilika da učenici procene koliko su u ovom trenutku spremni za predstojeći završni ispit, kako bi imali vremena da upotpune svoja znanja. Ovo je prva generacija učenika koja će umesto kombinovanog testa, kao treći test, polagati jedan od pet predmeta po izboru - rekao je ministar.

Probni završni ispit polagaće oko 64.747 učenika. Najveći broj đaka, njih 38 odsto opredelio se da polaže test iz biologije, za geografiju 29 odsto, za istoriju oko 16 odsto, njih devet odsto se prijavilo da polaže hemiju kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

Ubedljivo najpovoljnije porodično letovanje u 2023. Proverite sami!