GENERALNA SVETSKA SKUPŠTINA VETERANA U BEOGRADU: Srbija je ponosna na svoju istoriju

J.Ž.S.

06. 03. 2023. u 18:15

NAŠU zemlju je stvorila borba i svi smo potomci nekih veterana, a danas u vremenu u kojem svi više insistiraju na razlikama, Srbija je jasno vojno neutralna i ulaže više u promociju dijaloga, mira i stabilnosti, poručio je juče ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković pred početak Generalne skupštine Svetske federacije veterana koja se održava u Beogradu.

ГЕНЕРАЛНА СВЕТСКА СКУПШТИНА ВЕТЕРАНА У БЕОГРАДУ: Србија је поносна на своју историју

Foto: Tanjug

Svi smo, naglasio je on, potomci nekih veterana i veliko je zadovoljstvo i čast što se skupština održava u Beogradu. Srpski SUBNOR je koorganizator ovog skupa od svetskog značaja, a pokrovitelj predsednik Aleksandar Vučić.

- Srbija je ponosna na svoju istoriju i činjenicu da je uvek bila na pravoj strani istorije. I ubuduće će boračka invalidska zaštita biti visoko na agendi našeg ministarstva kroz donošenje i sprovođenje akata, kao i poklanjanje dužne pažnje boračkoj populaciji. Kroz državni budžet za ovu godinu za boračko invalidsku zaštitu opredeljeno 17,9 milijardi dinara što je direktan rezultat donošenja Zakona o boračko invalidskoj zaštiti.

Dan Vigo Bergtuna, predsednik Svetske federacije veterana istakao je da su oni kao organizacija otvoreni za saradnju veterana iz celog sveta:

- Koncept poštovanja različitosti bitan je posebno u aktuelnom trenutku kada se propagira polarizacija na one koji su za i protiv u vremenu lažne propagande i društvenih medija koji šire konflikte. Federacija želi da pokaže svetu da želi da brine o veteranima ma iz koje države bili.

Za generala Vidosava Kovačevića, predsednika SUBNOR-a Srbi su uvek bili u stroju pobednika i zaslužuju ovako veliki veteranski skup.

- Pitanja o kojima ne možemo da se dogovorimo, preskačemo, o ostalom razgovaramo, tako radimo i postali smo dobri prijatelji - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024