U MINISTARSTVU zdravlja uveliko se razmatra da li bi i neurolozi, endokrinolozi, urolozi i drugi specijalisti trebalo da budu dostupni pacijentima već kada zatraže lekarsku pomoć u domu zdravlja. Osim toga, pravi se i plan o izgradnji novih i dobro opremljenih zdravstvenih ambulanti, tako da i najudaljenija sela imaju zdravstvenu zaštitu.

Komentari (3)

Ilja

02.03.2023. 22:11

Радила сам у ДЗ Опово пре 30 година. Већ тада су имали гинеколога,интернисту,педијатра,ренгенолога,лабораторију,патронажу,стоматолога,апотеку,хитну помоћ,кућну негу Пацијентима је било олакшано лечење У потпуности се слажем да то треба вратити на ниво ДЗ

Dragana

03.03.2023. 20:22

@Ilja - Da li ministar Djerlek zna , na kakvom aparatu dojtorka radi ginekoloski ultrazvuk u domu zdravlja u Padinsoj Skeli ? I da onoliki dom zdravlja nema laboratoriju koja radi ceo dan nego do 9h.

Vesna

04.03.2023. 01:30

To je odlicna ideja.Rasteretila bi se bolnice, a i bolesnici bi manje setali.U domu zdtavlja bi zavrsili dobar deo posla.Nekad su DZ imali i hirurge za lakse intervencije. Konacno konsttuktivne ideje.To bi mozda i vratilo ljude u manja mesta gde poseduju imovinu, koju su napustili.