NASTAVLJAMO BORBU ZA BOLJE I PRAVEDNIJE DRUŠTVO: Iz Pokreta socijalista se oglasili povodom Međunarodnog dana socijalne pravde

Novosti online

20. 02. 2023. u 13:43

POVODOM Međunarodnog dana socijalne pravde, iz Pokreta socijalista ističu da ostaju posvećeni borbi za uspostavljanje pune socijalne pravde i borbi za stvaranje ravnopravnog, dostojanstvenog društva.

НАСТАВЉАМО БОРБУ ЗА БОЉЕ И ПРАВЕДНИЈЕ ДРУШТВО: Из Покрета социјалиста се огласили поводом Међународног дана социјалне правде

Foto: Pokret socijalista

- Kao partija socijalno odgovorne levice nastavljamo borbu za stvaranje boljeg i pravednijeg društva u kome običan čovek ima mogućnost da radi i da dostojanstveno živi od svog rada.  Nastavljamo borbu za obezbeđivanje veće socijalne sigurnosti i zaštite za naše građane i za smanjenje ekonomske nejednakosti u društvu. Kao država, ali i kao pojedinci dužni smo da čuvamo i štitimo one najranjivije i da dajemo svoj doprinos u cilju što većeg uključivanja posebno osetljivih grupa u društvene tokove - ističu iz Pokreta socijalista.

Oni navode da, nažalost, zbog pljačkaških privatizacija iz doba DOS-a Srbija još uvek nije u potpunosti postala socijalno pravedna zemlja.

- Zato je naš prevashodni zadatak da nastavimo započetu političku borbu za socijalno pravedno i odgovorno društvo. Iako je pre samo 11 godina za većinu građana pojam socijalne pravde izgledao kao apsolutno neostvariv, politička borba koju vodimo već deceniju i po nas je učinila mnogo bližim tom cilju. Okupljeni oko politike Aleksandra Vučića uspeli smo ne samo da sačuvamo postojeća radna mesta, već da po prvi put imamo jednocifrenu stopu nezaposlenosti koja svakim damom sve više opada - ističu iz PS.

U saopštenju se navodi i da tamo gde ima levice, ima i pravde, te da su u Pokretu socijalista "posebno ponosni na to što su promenili najgori dosovski Zakon o radu koji je Srbija ikada imala u svojoj istoriji". 

- Ponosni smo na to što u kontinuitetu  uvećavamo socijalna prava i visinu socijalnih primanja, ponosni smo na to što je u toku pandemije korona virusa svako imao pravo na besplatnu vakcinu i lečenje, baš kao što podržavamo predsednika Vučića u njegovim nastojanjima da penzije prate plate. Uvereni smo i da će se naše inicijative o obaveznom srednjoškolskom obrazovanju uskoro i sprovesti u delo.  Borićemo se sve dok se siromaštvo ne iskoreni i socijalna klima u društvu ne poboljša, levica drugačije i ne može nego da se bori za srećno i prosperitetno društvo - poručili su u Pokretu socijalista povodom obeležavanja Međunarodnog dana socijalne pravde. 

BONUS VIDEO: NAJLEPŠA SLIKA IZ BEOGRADA - Srpska trobojka se vijori na fasadi Kule Beograd u čast Sretenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna