NIKOLJDAN KAO SIMBOLIKA: Vladika koji se služio opelo Siniši Mihajloviću: Bilo mi je neobično kada sam čuo da će biti sahranjen tog dana

Dragana Matović/ Suzana M. Jovanović

19. 02. 2023. u 21:01

VELIKANI se u svim vremenima i na svim meridijanima rado svojataju, što pokazuje i nedavna sahrana proslavljenog fudbalera i trenera, velikog čoveka Siniše Mihajlovića (1969-2022).

НИКОЉДАН КАО СИМБОЛИКА: Владика који се служио опело Синиши Михајловићу: Било ми је необично када сам чуо да ће бити сахрањен тог дана

FOTO: nsuzivo

Dva meseca je prošlo otkako je zauvek otišao fudbalski virtuoz, a ostala je jedna nedoumica: po čijim je običajima ispraćen, pravoslavnim ili katoličkim.

To je bio povod za susret reportera "Novosti" u Beču sa episkopom austrijsko-švajcarskim i italijansko-malteškim Andrejem (Ćilerdžićem), koji je služio opelo legendarnom Mihi. Vladika je prihvatio da nam ekskluzivno, bez zadrške, ispriča šta se tog dana događalo.

- Bilo je propusta i zloupotreba, i to najčešće od ljudi koji nisu dobro obavešteni - kaže za "Novosti" vladika Andrej.

- Mihajlović je zaslužan javni radnik u društvenom životu Italije, Srbije i cele Evrope.

Episkop Andrej, Foto Eparhija austrijsko-švajcarska

NIKOLjDAN KAO SIMBOLIKA

VLADIKA Andrej kaže da je velika simbolika dana Svetog Nikole i sahrane Siniše Mihajlovića:

- Sveti Nikola nikad nije bio tužan praznik, zato mi je bilo neobično kada sam čuo da će Mihajlović biti sahranjen tog dana. Međutim, na Nikoljdan je u Rimu, u Večnom gradu, ispraćen jedan velikan u večni život. Poznato je da je porodica Mihajlović slavila Svetog Nikolu, a dan njegove najveće karijerne slave dostignut je na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju 1991. godine.

Ceo intervju čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom