SRPSKI SPASIOCI STIGLI U TURSKU: Kreću u potragu za preživelima

Novosti online

07. 02. 2023. u 08:18

U TURSKU su stigli spasilački timovi iz Srbije, rekao je zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije Nedeljko Gagić.

СРПСКИ СПАСИОЦИ СТИГЛИ У ТУРСКУ: Крећу у потрагу за преживелима

Foto: MUP

Prema njegovim rečima, oni sada čekaju podelu posla i početak radova na potrazi za preživelima.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Uz savremenu opremu tešku 4,5 tona, srpski vatrogasci-spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, daće svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživelih.

Zemljotres jačine 7,8 Rihtera pogodio je rano juče Tursku u blizini granice sa Sirijom, a nekoliko sati kasnije potres jačine 7,5 na Rihterovoj skali dogodio se na 100 kilometara udaljenosti u centralnoj Turskoj.

BONUS VIDEO: KATASTROFA UŽIVO - Zgrade u Elbistanu se ruše tokom izveštavanja reportera lokalne televizije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (5)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!