KRITIČNA SITUACIJA, MEĆAVA ZAVEJALA TRI AUTOMOBILA: Drama u Ivanjici, ljudi zarobljeni u vozilima

Novosti online

04. 02. 2023. u 17:27

SNEG od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vetrom, u planinskom području ima ga i do pola metra, a kritična situacija je na putu Preko Brdo - Odvraćenica gde su usled jakih snežnih padavina ostala u smetu zarobljena tri automobila.

КРИТИЧНА СИТУАЦИЈА, МЕЋАВА ЗАВЕЈАЛА ТРИ АУТОМОБИЛА:  Драма у Ивањици, људи заробљени у возилима

Foto: Novosti/Ilustracija

Prema rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića radi se o skijašima koji nisu ispratili obaveštenja nadležnih o kretanju na toj deonici puta ka Novom Pazaru.

 - Zimska služba je krenula ka njima kako bi pročistili put i sproveli ih na bezbedno. Mehanizacija je do Odvraćenica očistila put jednom ali je nakon toga, to bilo nemoguće ponoviti jer su formirani vleiki snežni nanosi visoki i po nekoliko metara. Na terenu su ostali jedan bager i utovarivač i čim stane mećava krenuće se u probijanje i tog pravca. Ekipa je krenula ka zarobljenim skijašima - rekao je Mitrović.

Osim situacije na Goliji u ostalim ivanjičkim planinskim selima situacija je pod kontrolom i za sada nema odsečenih sela.

Inače, ovo nije prvi put da put Odvraćenica - Preko Brdo bude neprohodan usled snežnih nanosa, već je to situacija koja se ponavlja godinama unazad, pa nadležni redovno apeluju na putnike da budu oprezni prilikom prolaska ovom deonicom kao i da njom ne kreću bez preke potrebe.

Snabdevanje električnom energijom za sada se odvija bez problema, a sve raspoložive putarske ekipe su na terenu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SKIJAMA PO GRADU - Dok se sever Crne Gore bori sa smetovima, Nikšićani uživaju u snegu

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama