NEVREME PRAVI HAOS ŠIROM SRBIJE: Na snazi narandžasti meteo-alarm, neprohodni određeni putni pravci (VIDEO)

Tanjug

04. 02. 2023. u 15:38

U SRBIJI je na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, sneg veje preko planine Jelice i u Kosjeriću, putari rade neprekidno da očiste put Golijska Reka-Odvraćenica.

НЕВРЕМЕ ПРАВИ ХАОС ШИРОМ СРБИЈЕ: На снази наранџасти метео-аларм, непроходни одређени путни правци (ВИДЕО)

Foto: Instagram/192_rs

Sneg u višim predelima pada i u užičkom kraju, a problema je bilo preko Tare i Debelog brda, preneo je RTS.

Na Rudnu i Studenici sneg pada već drugi dan, put ka Kopaoniku iz pravca Brzeća prohodan je za saobraćaj iako je od noćas napadalo novih 20 centimetara snega.

Zbog oluje i vremenskih neprilika otkazano je više vozova između Beograda i Novog Sada. Sneg od sinoć pada u višim predelima zapadne Srbije, pre svega u Zlatiborskom kraju, ali i na teritoriji opštine Ivanjica.

Doneta je zabrana za teretne kamione, preko Debelog brda, koji povezuje Bajinu Baštu i Valjevo. Sneg pada i u dragačevskom kraju, ali za sada nije napravio probleme.

- Na teritoriji naše opštine svi putni pravci su prohodni, sneg pada, kako su meteorolozi i najavili, a naše ekipe dežuraju 24 sata. Olujni vetar napravio je male probleme u samoj varošici Lučani, ali ljudi iz JKP "Komunalac" su već na terenu i rade na uklanjanju granja - rekao je Milija Milenković, zamenik predsednika opštine Lučani.

Na Goliji je noćas napadalo 30 centimetara novog snega, a putari neprekidno rade na čišćenju puta Golijska Reka-Odvraćenica koji je od noćas ponovo neprohodan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Put ka Kopaoniku iz pravca Brzeća prohodan je za saobraćaj iako je od noćas napadalo novih 20 centimetara snega. Sve ekipe zimske službe "Kruševac puta" su na terenu, pa za sada nema problema u saobraćaju iako je vidljivost zbog niske oblačnosti smanjena na 200 metara, a na kolovozu ima oko pet centimetara ugaženog snega.

Na vrhu planine snežni pokrivač dostigao je metar visine, duva sevrtozapadni vetar pet do osam metara u sekundi. U pogonu je 15 žičara, a zbog jakog vetra ne rade Treska, Jaram i Gobrlja.

Na visoravni Rudno i u Studenici napadalo je i do 60 centimetara snega, ali su putevi Rudno-Studenica i Rudno-Bzovik, zahaljujući intervenciji "putara" prohodni za saobraćaj. Istovremeno, Ibar u Kraljevu je u blagom opadanju i pored kiše koja u tom gradu pada od sinoć.

Jak sneg padao je i u Sjenici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Sneg na Divčibarama pada od sinoć, jak vetar raspršuje sneg sa drveća, što dodatno otežava kretanje, mehanizacija za čišćenje je na terenu, pa su putevi kroz naselje prohodni.

Jako olujno nevreme tokom popodnevnih sati zahvatilo je Topolu, a u pojedinim selima došlo je i do sugradice što nije uobičajeno za ovo doba godine.

BONUS VIDEO: SKIJAMA PO GRADU - Dok se sever Crne Gore bori sa smetovima, Nikšićani uživaju u snegu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SENZACIJA: Britanci upravo objavili vest, Novak Đoković opet zapanjio svet!