BAJMS LEČI KULINARSKIM RECEPTIMA: Hrana pripremljena s ljubavlju ne ide samo u stomak, već i u srce (FOTO)
BOBANA Jovanović (Bajms) je, nakon što je još kao mala otkrila u kojoj meri hrana može biti lekovita, spojila znanje koje je stekla kao magistar farmacije sa veštinom kulinarstva i zbog toga okuplja zavidan broj pratilaca na svom Instagramu.
Svoje prvo jelo Bobana je napravila jako davno, u prvom razredu osnovne škole. Mlađi brat i ona hteli su da iznenade roditelje, pa su odlučili da im naprave kolač. Istopili su 300g čokolade i ređali keks-čokolada-keks.
- Ljubav prema kuvanju postoji ceo život, samo je čekala pravi trenutak da se ispolji. Najviše volim da spremam torte i kolače, mogla bih i satima da provedem u kuhinji smišljajući razne filove, nove kombinacije ukusa i ukrašavajući dezerte. A ono što mi malo teže pada su definitivno slani obroci koji se spremaju po više sati, ali ako ukućani vole kako ih spremam onda mi ni to ne pada teško – otkriva, za čitaoce “Večernjih novosti”, Bobana.
Hrana pripremljena s ljubavlju ne ide samo u stomak, već i u srce. Dobroj večeri uz muziku niko ne može da odoli.
- Iskreno dosta ljudi misli da ako se baviš kuvanjem ne možeš nikad da pogrešiš, a zapravo se itekako prave greške na kojima se uči. Takođe pozitivno je to što ljudi cene trud i uloženo vreme, što se i odražava na broju pregleda i broju pratioca na društvenim mrežama – priča Bobana koja na Instagramu ima zavidan broj pratilaca.
Hrana može biti lekovita
Brojne namirnice su lekovite i treba ih konzumirati, ali ipak treba naći neki balans u ishrani kako se ne bi išlo iz krajnosti u krajnost (biti opterećen zdravim namirnicama, brojati kalorije u svemu ili s druge strane jesti samo brzu hranu).
- Još od malena sam spremala u kuhinji sa mamom i bakom, pa sam dosta toga naučila vremenom, ali naravno nekad i ja volim da uradim po svom misleći da je to ispravno, a na kraju se ispostavi da je mama bila u pravu. Jedan od primera je kada sam prvi put kuvala jaja na pari, s obzirom da volim sve na brzinu, stavila sam vrelu vodu u šerpicu na najjačoj vatri, i naravno pukla je staklena posuda i propalo je 8 žumanaca, zato ponekad i poslušajte iskusnije. Retko se nerviram u kuhinji jer je to ono što volim da radim, a kad nešto ne ide, zovem mamu u pomoć i uglavnom se reši problem bez većih posledica – rekla je za čitaoce "Večernjih novosti" Bobana, otkrivajući koliko je značajna podrška najbližih.
Preporučujemo
HLADNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Hrskav slatkiš sa prelivom od čokolade (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:53
SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (1)