PROFESOR matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji Jovan Knežević, koji je nedavno suspendovan zbog prijave 27 roditelja učenika koji su se žalili na njegovo ponašanje, juče je iznenada preminuo u Beogradu. Poznat pod nadimkom Joca "Ubica", ovaj prosvetni radnik skoro četiri decenije proveo je u zvezdarskoj obrazovnoj ustanovi.

Moskva

22.01.2023. 16:36

Doslo vreme da oni koji od skole imaju veliki odmor sada uz diplome imaju i decu po skolama i daju sebi za pravo da pisu peticije o kvalitetu i kriterijumima nastave. Dolazi vreme da ce mnogi od tih roditelja obrazlagati mnogo toga vezano za njih. Kada intelektualna marva pobesni...

Lala

22.01.2023. 17:13

I ovim putem pitam roditelje koji su podneli peticiju protiv pok. profesora, kao i direktora Šeste beogradske gimnazije: JESTELI SAD ZADOVOLJNI??? Sada još više vaspitavajte bahatu, drsku i bezobraznu decu, kako bi postali kasnije ubice i lopovi ove države.

liberat

22.01.2023. 18:36

Uvek sam podržavao tog profesora nasuprot bandi lenjivaca koji su izmišljali raznorazne razloge protiv profesora, samo da ne uče matematiku. Pa i svaki čistač ulica mora poznavati matematiku, jer da ne poznaje, ne bi ni znao kolika mu je plata, koliko je časova odradio, kako platiti režije i slično. Bahatost i ponižavanje prosvetnih radnika govori da država Srbija nije još prepoznala važnost učitelja, profesora koji nisu samo stručnjaci već i pedagozi koji trebaju odgajati decu ne samo u stručnom znanju, već i u patriotskom. A toga nemamo danas nažalost.

Petar Veliki

22.01.2023. 18:48

Da li je tog direktora VI Beogradske gimnazije bar malo sramota? Za ovih 27 bahatih roditelja to ne treba ni pitati, oni su takvi, nisu mogli ni decu drugačije (ne)vaspitati! Gnusno! Odvratno! Ovo je katastrofa za ovu državu, prosvetu, budućnost - ubijeno je ono što je vredelo! Pobedio je ološ. Svi zajedno ne mogu da sastave ni ozbiljniji veliki odmor neke ozboljne škole! Joco, bio si legenda, ostaješ legenda, za koju se nadam da će se naći bar neki sledbenik ovakvih, pravih vrednosti. Znanje je moć, znanje nas jedino može povesti napred. Ne dozvolimo da nas ovakav mulj potopi.