"ARHIPASTIR KOJI JE SVE MERIO HRISTOM" Patrijarh Porfirije izjavio saučešće Papi Franji povodom smrti Pape Benedikta XVI

Novosti onlajn

31. 12. 2022. u 19:15

NjEGOVA Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije uputio je danas saučešće Njegovoj Svetosti Papi Franji, povodom upokojenja njegovog prethodnika Pape emeritusa Benedikta XVI.

АРХИПАСТИР КОЈИ ЈЕ СВЕ МЕРИО ХРИСТОМ Патријарх Порфирије изјавио саучешће Папи Фрањи поводом смрти Папе Бенедикта XVI

Foto: Instagram/porfirije_patrijarh

"Blaženog spomena papa Bendikt XVI u istoriji Crkve Hristove ostaće upamćen kao arhipastir koji je sve merio Hristom, odakle potiče i njegova otvorenosti i razumevanje za vasceli hrišćanski svet, a posebno za pravoslavno bogoslovlje i predanje.

Upućujemo molitve Isusu Hristu, Prvosvešteniku budućih dobara da dušu pape Benedikta upokoji sa svetima, gde nema bola, tuge, uzdisanja, nego gde je život večni", stoji u pismo predstojatelja Srpske Pravoslavne Crkve.

Izraze saučešća Patrijarh Porfirije je uputio i apostolskom nunciju u Srbiji, Nadbiskupu Santu Ganđemiju i nadbiskupu i metropolitu beogradskom Lasdislavu Nemetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina