OBRADOVALI MALE PACIJENTE: Zaposleni i osuđeni iz KPZ Padinska skela donirali novogodišnje pakete mališanima na Institutu za majku i dete

N.B.

28. 12. 2022. u 16:31

RUKOVODSTVO KPZ u Beogradu (Padinskoj skeli) poklonilo je deci koja se leče u Institutu za majku i dete „Vukan Čupić“ u Beogradu 100 novogodišnjih paketića, koje su zajednički obezbedili zaposleni i osuđena lica u ovom zavodu.

ОБРАДОВАЛИ МАЛЕ ПАЦИЈЕНТЕ: Запослени и осуђени из КПЗ Падинска скела донирали новогодишње пакете малишанима на Институту за мајку и дете

Foto: UIKS

- Želja nam je bila da ohrabrimo decu koja se nalaze na lečenju i učinimo nešto lepo za njih - istakao je upravnik zavoda Vladimir Bukvić.

On je naveo da se sva deca raduju novogodišnjim praznicima, a da društvo treba da se okrene najmlađima i svima drugima koji iz nekog razloga neće biti sa svojim porodicama.

- Humanost i empatija nas čini boljim ljudima i vreme praznika nije vreme samo za slavlje, već i trenutak da se setimo onih kojima možemo da pomognemo da imaju osmeh na licu - rekao je Bukvić.

On je podsetio da je slična akcija organizovana za prošlu Novu godinu, kad je deci smeštenoj u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici poklonjeno 100 paketića.

Nedavno su povodom Dana ljudskih prava, osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru, koji su prošli obuku u pekarstvu, pripremili, u saradnji sa Crvenim krstom, humanitarni obrok za đake Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru i Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.

U OZ Zaječar je tokom ove godine 21 osuđeno lice steklo sertifikate za pekare u kojima nije navedeno da su stečeni tokom izdržavanja kazne, kako bi se izbegla eventualna stigmatizacija po njihovom povratku u zajednicu.

BONUS VIDEO - BLIŽI SE NOVA GODINA: Ali, ko slavi prvi, a ko poslednji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)