MK GROUP I OVE GODINE PRUŽILA PODRŠKU PORODICI: 10 miliona dinara za zaposlene koji su postali roditelji

Promo

20. 12. 2022. u 16:00

MK GROUP, zajedno sa AIK Bankom, već šestu godinu sprovodi program „Podrška porodici“, u okviru koga novčano nagrađuje sve zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja.

МК GROUP И ОВЕ ГОДИНЕ ПРУЖИЛА ПОДРШКУ ПОРОДИЦИ: 10 милиона динара за запослене који су постали родитељи

Foto: Promo

Ove godine, za 160 prinova zaposlenih, izdvojen je ukupan iznos od 10 miliona dinara.

Novčane subvencije roditeljima dodeljene su danas na skupu koji su otvorili Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group, i prof.dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Republike Srbije.

Foto: Promo

- Lepe vesti za kraj godine, da je naša MK porodica bogatija za 160 beba naših zaposlenih, i da se više dece rodilo ove godine nego prošle. Nastavićemo da kroz našu društvenu odgovornost i razvoj poslovanja u Adria regiji gradimo bolji svet za našu decu - izjavio je Aleksandar Kostić.

Ministarka Darija Kisić istakla je da je porodica najveće bogatstvo i da je zato svaka vrsta podrške roditeljima u zasnivanju porodice i odgajanju dece od velikog značaja.

Foto: Promo

- Hvala MK Grupi i AIK Banci na podršci porodicama svojih zaposlenih. Ovo su primeri društveno odgovornih kompanija, koje su prepoznale značaj porodice i zadovoljstva svojih zaposlenih jer su porodice naše najveće bogatstvo. Zato ćemo u narednom periodu raditi zajedno da podržimo naše roditelje i da uskladimo rad i roditeljstvo, da imamo više vremena za najmlađe i za porodicu - navela je ministarka Kisić.

Visina subvencija koje su ranije dobijali zaposleni MK Group i AIK Banke kroz program „Podrška porodici“ od ove godine je duplirana. Za šest godina programa na ovaj način podržano je preko 790 porodica i 1300 beba zaposlenih ukupnom sumom od 47 miliona dinara

Foto: Promo

- Briga o zaposlenima i zajednici u kojoj poslujemo je integralni deo našeg poslovanja. Raduje me da broj novorođenih beba raste iz godine u godinu, a AIK Banka nastavlja da pruža podršku ne samo zaposlenima, već i zajednicama u kojima posluje. Želimo i verujemo da svi zajedno treba da budemo kreatori lepše i bolje budućnosti za našu decu - rekla je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke.

Pored uručenja novčanih nagrada zaposlenima iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, na skupu je svečano obeležena uspešno završena realizacija donacija porodilištima u Adria regionu.

Foto: Promo

Tim povodom, Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, izjavio je: „Posebno smo ponosni što smo ovaj naš interni program proširili donacijama za sedam porodilišta, u kojima se godišnje rodi oko 16 hiljada beba. Tako smo pružili podršku ne samo mladim porodicama naših zaposlenih, već i roditeljima širom regiona“.

Donacije su primila porodilišta u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj, a ukupna vrednost programa „Podrška porodici“ u proteklih godinu dana iznosila je 700.000 evra.  U Srbiji je donacija vredna 100.000 evra upućena Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović“, a iskorišćena je za nabavku najsavremenijeg laparoskopskog stuba, koji će posebnu primenu imati u lečenju steriliteta, kako bi žene koje iz cele Srbije dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu mogle da se ostvare u ulozi majke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REM USVOJIO LISTU KANDIDATA ZA UO RTS I UO RTV: Osam imena konkuriše za dva mesta, prigovori mogući do 2. maja