POSLE NAGLOG ZAHLAĐENJA, TEMPERATURNI ŠOK: Vremenska prognoza za narednih 15 dana - nakon dva mraza idemo na čak plus 15

Novosti online

12. 12. 2022. u 14:19

DVA godišnja doba za samo dva dana, tako bismo ukratko mogli da opišemo vremenske prilike prošlog vikenda.

ПОСЛЕ НАГЛОГ ЗАХЛАЂЕЊА, ТЕМПЕРАТУРНИ ШОК: Временска прогноза за наредних 15 дана - након два мраза идемо на чак плус 15

Foto: D. Balšić

Od plus 17-18, koliko je izmereno u subotu, do minus 1, ali i snega širom naše zemlje ovog jutra.

Slobodan Sovilj, meteorolog, otkrio je prognozu i naizmeničnu promenu vremena za narednih 15 dana. Čeka nas jaz u temperaturi, tako da će jedan dan biti izuzetno hladno, a samo dva dana kasnije će temperatura biti čak i preko 15 stepeni.

- Još dva jutra očekujemo mraz slabog i umerenog intenziteta, temperatura u lokalnim gradovima će ići do minus 7 stepeni, ali već od srede (14. 12) kreće porast temperatura, a to će posebno biti izraženo u četvrtak i petak, kada nas očekuju maksimalne temperature iznad 15 stepeni u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Istovremeno će duvati umeren i jak jugoistočni vetar, odnosno košava. Međutim, u noći između petka i subote, sa severozapada nam pristiže jedna hladna frontalna zona, koja će usloviti pad temperature i kratkotrajnu pojavu snega - rekao je meteorolog, pa nastavio:

- Nakon toga, u nedelju će biti suvo vreme uz jutarnji mraz, a ponovni porast temperature nas očekuje u ponedeljak naredne sedmice. Praktično, u narednih 15 dana dešavaće se nagle promene vremena, odnosno smene toplog i hladnog vremena koje će biti praćene i čestom pojavom padavina.

Označio je sredu kao veoma hladan dan uprkos temperaturi do 5 stepeni.

- Košava će biti naročito hladna u sredu, sa maksimalnom temperaturom od 5 stepeni, međutim, u četvrtak i petak sa porastom temperature, i sama košava će biti prijatnija - rekao je meteorolog.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)