"ČIZMAMA GAZE SRPSKI HLEB": Srpska lista osudila sinhronizovani napad Aljbina Kurtija na severu i jugu KiM

D. Z.

08. 12. 2022. u 16:23

SRPSKA lista najoštrije osuđuje sinhronizovani napad Aljbina Kurtija protiv Srba i na severu i na jugu Kosova i Metohije sa ciljem proterivanja Srba sa svojih vekovnih ognjišta.

ЧИЗМАМА ГАЗЕ СРПСКИ ХЛЕБ: Српска листа осудила синхронизовани напад Аљбина Куртија на северу и југу КиМ

Foto: D. Z.

Iz ove liste ističu da nasrtaji Kurtijevih specijalaca na poštene srpske porodice u Velikoj Hoči koje teškom mukom obrađujući svoju zemlju hrane svoju decu i porodice, kao i upad u obdanište u Leposaviću dok deca spavaju, delo je sistematske kampanje protiv srpskog naroda, sa ciljem zastrašivanja čime se još više podižu tenzije na ovim prostorima.

- Danas Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada. Prestrašuju svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika. - poručuju iz Srpske liste. - Teror kojim smo kao narod izloženi na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi. Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini a koje može da izazove haos na ovim prostorima.

Poručuju da "Tiranija i teror Aljbina Kurtija se mora zaustaviti jer se njegovim nasilnim akcijama i provokacijama mesecima unazad ugrožava mir, a to se ne sme dozvoliti, niti se sme prećutati."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ OTKRIO NAJVEĆU TAJNU NATO OPOZICIJE: Očigledno je da se vodi borba za prevlast