Kako su nastale nestvarno dobre krofne i gde ih jedino možete kupiti

Promo

05. 12. 2022. u 16:00

Svi mi znamo šta su krofne i većina nas ima neku zanimljivu ili emotivnu asocijaciju na njih. Bakine ručno pravljene krofne punjene domaćim džemom od kajsija ili šljiva, sa „domaćinskom“ dozom šećera u prahu preko njih…

Како су настале нестварно добре крофне и где их једино можете купити

Anđela Pavlović Foto: Mercator

Deljenje čokoladne krofne na prvom sastanku uz šetnju niz kej… Čuvena roze krofna koju jede Homer Simpson na malim ekranima, koju smo gotovo svi u nekom trenutku želeli da probamo… Debate oko oblika krofni – da li su bolje „domaće“, prazne ili punjene bez rupe, ili one „američke“ sa rupom u sredini… Uz krofnu se retko formiraju loša sećanja.

Neki veruju da krofna bez rupe u sredini postoji još od antičke Grčke i Rima, kada su pržili trake od testa, pa ih služili sa medom ili sosom od ribe. Tu je i legenda o kapetanu Henson Gregoriju, koji je davne 1847. naređao krofne na drške kormila i time napravio čuvenu rupu u njima. Možda to danas onima koji obožavaju ovu poslasticu nije važno, ali ono što je najvažnije jeste da dođu do nestvarno dobrih krofni, u više omiljenih varijanti ukusa.

Anđela Pavlović Foto: Mercator

Sreća, danas u Srbiji postoji brojna ponuda krofni, a ima i onih koje usavršava lanac IDEA pekara, u kojima vas čeka deset ukusa nestvarno dobrih krofni koje možete upakovati u manje ili veće kutije. Tako krofne ostaju istog oblika kao u trenutku kada ste poželeli da ih pojedete, ali i postaju idealan poklon i znak pažnje za one koje želite da iznenadite. Priču o tome kako su one nastale je sa svima nama podelila Anđela Pavlović iz marketing sektora Mercatora-S.

„Naše Nestvarno dobre krofne potpun su preokret u svetu krofni. Sasvim su drugačije od onih koje viđamo na policama pekara ili na štandovima slatkiša. Svako može pronaći svoj omiljeni ukus, bilo da se radi o mladim, urbanim i kreativnim ljudima ili pak onima koji vole klasiku i dobra stara vremena. Ono što definitivno svako dobija u krofni koju je odabrao je vrhunski kvalitet proizvoda. Naše krofne su idealne za svaku priliku zbog čega smo u ponudu ubacili i kutije za pakovanje 4 ili 6 komada, koje ćete izabrati za vas i vaše voljene. A dok ne stignete do željene destinacije, one će ostati sveže i lepe, baš kao u trenutku kada ste poželeli da ih pojedete“, rekla je Anđela Pavlović, mlada nada marketinga u kompaniji Mercator-S i idejni tvorac kampanje Nestvarno dobre IDEA krofne.

Nestvarno dobre krofne u čak 10 različitih ukusa: punjene čokoladnim nadevom i posute kokosom, punjene i prelivene čokoladom, šumsko voće, kakao, čoko mrvice, komadići lešnika, karamel, vanila krem, borovnica i šarene mrvice možete pronaći isključivo u IDEA, Roda i Mercator pekarama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri