ROK DO 30. DECEMBRA: Osmaci od danas mogu da prijave predmet za treći test na završnom ispitu

Tanjug

01. 12. 2022. u 09:20

UČENICI koji završavaju osmi razred od danas mogu da prijave jedan od pet ponuđenih predmeta koji će polagati na trećem testu u okviru završnog ispita, prijave traju do 30. decembra, a vrše se u školama ili putem portala Moja srednja škola, rekao je pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

РОК ДО 30. ДЕЦЕМБРА: Осмаци од данас могу да пријаве предмет за трећи тест на завршном испиту

Foto Milena Anđela

- Trenutno u bazi imamo nešto više od 66.400 učenika i oko 60.200 roditelja koji koriste esDnevnik i samim tim je njima jednostavnije i lakše kroz dva klika nego da odlaze u školu i gube vreme. Odlazi se na portala Moja srednja škola, gde se loguju putem esDnevnika i kasnije rade izbor trećeg testa. Ponuđeno je da izaberu jedan od pet predmeta. Rok je 30. decembar, s tim što oni mogu više puta da to izberu i ponište. Mi pozivamo učenike da bar urade pet testova koji su bili prethodnih godina sa ciljem da donesu odluku i da provere koji je to test objektivno iz kojeg imaju najviše znanja i da ga odaberu - rekao je Pašić.

On je naglasio da je prvi rok za izbor predmeta 30. decembar, a nakon toga predviđeno je da se u nedelji od 23. do 27. januara proveri šta je uneto kao izbor, dok je 30. i 31. januara data mogućnost roditeljima i deci da izmene tu odluku odlaskom u školu ukoliko postoje objektivni razlozi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo