ROK DO 30. DECEMBRA: Osmaci od danas mogu da prijave predmet za treći test na završnom ispitu

Tanjug

01. 12. 2022. u 09:20

UČENICI koji završavaju osmi razred od danas mogu da prijave jedan od pet ponuđenih predmeta koji će polagati na trećem testu u okviru završnog ispita, prijave traju do 30. decembra, a vrše se u školama ili putem portala Moja srednja škola, rekao je pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

РОК ДО 30. ДЕЦЕМБРА: Осмаци од данас могу да пријаве предмет за трећи тест на завршном испиту

Foto Milena Anđela

- Trenutno u bazi imamo nešto više od 66.400 učenika i oko 60.200 roditelja koji koriste esDnevnik i samim tim je njima jednostavnije i lakše kroz dva klika nego da odlaze u školu i gube vreme. Odlazi se na portala Moja srednja škola, gde se loguju putem esDnevnika i kasnije rade izbor trećeg testa. Ponuđeno je da izaberu jedan od pet predmeta. Rok je 30. decembar, s tim što oni mogu više puta da to izberu i ponište. Mi pozivamo učenike da bar urade pet testova koji su bili prethodnih godina sa ciljem da donesu odluku i da provere koji je to test objektivno iz kojeg imaju najviše znanja i da ga odaberu - rekao je Pašić.

On je naglasio da je prvi rok za izbor predmeta 30. decembar, a nakon toga predviđeno je da se u nedelji od 23. do 27. januara proveri šta je uneto kao izbor, dok je 30. i 31. januara data mogućnost roditeljima i deci da izmene tu odluku odlaskom u školu ukoliko postoje objektivni razlozi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MIHIN BRAT OTKRIO: Zašto Arijana nije došla u Beograd - ko će od Sinišine porodice biti na tribinama