ZA DOSTOJANSTVO PROFESIJE: Protest prosvetnih radnika zbog nasilja u školama, otežan saobraćaj u Kneza Miloša (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2022. u 13:45

PROTEST zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju, "Za dostojanstvo profesije", u ogranizaciji Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, počeo je oko 12.30 u centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića.

ЗА ДОСТОЈАНСТВО ПРОФЕСИЈЕ: Протест просветних радника због насиља у школама, отежан саобраћај у Кнеза Милоша (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: "Novosti"

Sindikati traže da se, zbog nasilja u školama, izmene zakonske regulative o zaštiti prosvetnih radnika i da im se poveća zarada za 25 odsto u narednoj godini.

Sa Trga Nikole Pašića oni su se zaputili, Bulevarom, u Kneza Miloša, odakle su se, u pratnji policije, spustili ka zgradi Vlade Srbije. Noseći transparente, uz zvuke zviždaljki i poruke nezadovoljstva, zatim su se uputili ka Ministarstvu prosvete u Nemanjinoj ulici.

Inače, najavili su da će njihovi članovi sutra, 1. decembra, sprovesti štrajk upozorenja tako što neće održati prvi čas, u prvoj i drugoj smeni.

Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je da će sutra na istom mestu održati protest „Stop nasilju u školama“, ali i u brojnim gradovima, kao i da neće držati nastavu.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da se „problemi se ne rešavaju štrajkom, već sinergijom svih aktera“, kao i da svi imaju prava da iskažu svoj stav, ali da ne treba kršiti zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima