ZA DOSTOJANSTVO PROFESIJE: Protest prosvetnih radnika zbog nasilja u školama, otežan saobraćaj u Kneza Miloša (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2022. u 13:45

PROTEST zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju, "Za dostojanstvo profesije", u ogranizaciji Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, počeo je oko 12.30 u centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića.

ЗА ДОСТОЈАНСТВО ПРОФЕСИЈЕ: Протест просветних радника због насиља у школама, отежан саобраћај у Кнеза Милоша (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: "Novosti"

Sindikati traže da se, zbog nasilja u školama, izmene zakonske regulative o zaštiti prosvetnih radnika i da im se poveća zarada za 25 odsto u narednoj godini.

Sa Trga Nikole Pašića oni su se zaputili, Bulevarom, u Kneza Miloša, odakle su se, u pratnji policije, spustili ka zgradi Vlade Srbije. Noseći transparente, uz zvuke zviždaljki i poruke nezadovoljstva, zatim su se uputili ka Ministarstvu prosvete u Nemanjinoj ulici.

Inače, najavili su da će njihovi članovi sutra, 1. decembra, sprovesti štrajk upozorenja tako što neće održati prvi čas, u prvoj i drugoj smeni.

Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je da će sutra na istom mestu održati protest „Stop nasilju u školama“, ali i u brojnim gradovima, kao i da neće držati nastavu.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da se „problemi se ne rešavaju štrajkom, već sinergijom svih aktera“, kao i da svi imaju prava da iskažu svoj stav, ali da ne treba kršiti zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena