NOVA NADA ZA POTOMSTVO: Održan simpozijum o transplantaciji genitalnih organa, učestvovali stručnjaci iz celog sveta

Novosti online

29. 11. 2022. u 14:24

SIMPOZIJUM o transplantaciji genitalnih organa održan je 28. 11. 2022. u organizaciji ginekološke bolnice Gemma Clinic.

НОВА НАДА ЗА ПОТОМСТВО: Одржан симпозијум о трансплантацији гениталних органа, учествовали стручњаци из целог света

foto: Gemma Clinic

Glavni predavač, dr Mats Branstrum, profesor Univerziteta u Geteborgu, Harvardu i Baylor medicinskom fakultetu, govorio je o transplantaciji materice. Predavanje je održao i profesor dr Miroslav Đorđević, jedan od vodećih svetskih hirurga u oblasti rekonstruktivne genitalne hirurgije, koji je govorio o transplantaciji testisa. Na simpozijumu su govorili i profesor dr Aleksandar Stefanović - direktor GAK Kliničkog centra Srbije i Katarina Stefanović, predsednica Udruženja za onkofertilitet Srbije u Beogradu.

Oni su govorili o očuvanju fertiliteta kod pacijenata obolelih od malignih bolesti. Inače, Srbija je jedna od osam zemalja u svetu gde je do sada urađena transplantacija materice, zbog čega je i predsednik Vučić odlikovao doktora Milana Milenkovića koji je učestvovao u ovom zahvatu sa timom međunarodnih stručnjaka.

Ispred Gemma klinike, specijalizovane za vantelesnu oplodnju, reproduktivno zdravlje, ginekologiju i lečenje infertiliteta, dr Milan Milenković objasnio je koliko je komplikovan sam čin transplantacije, ali da su rizici minimalni.

Gemma klinika sarađuje sa Karolinska institutom u Stokholmu, Univerzitetom u Geteborgu i Centrom za trasplantaciju Harvard Medicinskog fakulteta iz Bostona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)