Još jedno priznanje – Kompaniji Meridianbet prestižna CSR nagrada WANNABE Magazina

Promo

27. 11. 2022. u 10:00

Domaća betting kompanija u elitnom klubu filantropije i društvene odgovornosti.

Још једно признање – Компанији Meridianbet престижна CSR награда WANNABE Магазина

FOTO: Promo

Kao tehnološka kompanija koja posluje na više od 30 EU i svetskih gejming i betting tržišta, Meridianbet već godinama postavlja standarde i kada je reč o organizovanju društveno odgovornih projekata. 

Samo u protekle tri godine ova kompanija organizovala je više od 250 CSR projekata i akcija, koje su za cilj imale unapređenje nivoa zaštite životne sredine, pomoć zdravstvenim ustanovama, ugroženim pojedincima i društvenim grupama, ustanovama kulture i naučno – istraživačkim centrima, stipendiranje darovitih studenata – napomenimo neke od njih.

Tokom 2022. Meridianbet pokrenuo je veliki projekat pošumljavanja Srbije u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, pod nazivom Čist vazduh – čista pobeda.

Do sada je pet gradova Srbije – Novi Sad, Kikinda, Bačka Palanka, Subotica i Bela Crkva - dobilo nove drvorede i time čistiji vazduh, oplemenjenu estetiku gradske celine i oaze bez gradske buke.

Jedan od vodećih i najstarijih brendova industrije zabave regiona zbog toga je dobitnik prestižne Wannabe Digital Awards 2022 nagrade koja se, između ostalih kategorija, dodeljuje za izuzetne pojedince i privredna društva na polju filantropije. Priznanja su dodeljena na osnovu glasova publike i članova žirija, koji je ove godine činilo više od 25 stručnjaka iz oblasti marketinga. 

U ime kompanije Meridian, veliko priznanje uručeno je Damjanu Stamenkoviću, šefu marketinga:

- Naša kompanija jedna je od najbrže rastućih gejming brendova kada je reč o korporativnim komunikacijama na polju društvene odgovornosti i moram reći da sam ponosan na ceo tim gledajući broj CSR akcija i zajednica kojima smo pomogli u proteklom periodu. To je zapravo i jedini merljivi parametar dodate vrednosti koje kao pojedinac i kompanija ostavljate u zajednici u kojoj poslujete. Neizmerno sam zahvalan Wannabe Magazine timu za ovu prestižnu nagradu – zaista predstavlja najveću moguću motivaciju da nastavimo u istom smeru.

FOTO: Promo

 

Čist vazduh – čista pobeda

Veliki ekološki projekat kompanije Meridianbet trajaće naredne tri godine, a pored aktivne sadnje drveća, predviđena je i donacija značajnih sredstava lokalnim samoupravama za potrebe planskog uređenja zemljišta i terena na kojima će biti formirane buduće "fabrike kiseonika", a u planu su i druge eko akcije koje će doprineti zaštiti životne sredine i podizanju svesti o najznačajnijim ekološkim problemima u zemlji.

Dva miliona evra za zdravstvo Srbije i regiona

I nakon tri godine, borba sa koronom nije završena. Još od prvog dana pandemije, Meridian neprestano osnažuje ustanove i pojedince na prvoj liniji i „crvenoj zoni“ borbe protiv koronavirusa. Dva miliona evra donacija u vidu medicinske i tehničke opreme dopremljeno je u preko 60 gradova i opština Srbije i regiona, neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova dopremajući pomoć u vidu medicinsko – tehničke opreme.

Meridian Eco Donacije

Kompanija Meridian je nedavno pokrenula i program direktnih donacija za projekte iz ekološkog programa - Meridian Donacije - za sve korisnike (igrače) kreirana je posebna opcija na sajtu meridianbet.rs gde je moguće izvršiti individualne donacije za projekte čišćenja reka, jezera, vazduha, donacije novih sadnica, što će sve zajedno uticati na kvalitet života i javnog zdravlja u celoj Srbiji.

Time je Meridian jedina kompanija iz industrije igara na sreću koja je u društveno odgovorne projekte neposredno uključila i svoje korisnike.

Kampanja borbe protiv SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Program podrške kulturi

U periodu kada su kultura i umetnost bili u drugom plan zbog pandemije, Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridian započela je svoj ambiciozni program oživljavanja domaće kulturne scene. Umetnici spadaju u još jednu ugroženu grupu koji su u protekle tri godine u najvećem delu bili sprečeni da rade ono u čemu su najbolji.

Tako je ova kompanija novčano podržala i Zadužbinu Ilije M. Kolarca, čiji su koncerti klasične muzike, predavanja i učenje stranih jezika od posebnog nacionalnog značaja u razvoju društva znanja, kulture i umetnosti.

Stipendije najboljim studentima

Meridianbet treću godinu zaredom sprovodi akciju nagrađivanja najboljih studenata u Srbiji. Najpoznatiji brend u industriji zabave i ove godine ugostio je i nagradio najbolje studente iz domaćih univerzitetskih centara Srbije, pa su najbolji studenti iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, osim dobijanja vrednih stipendija, imali priliku da vide i kako izgleda jedan radni dan u najdinamičnijoj i najbrže rastućoj digitalnoj industriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati