TRIBINA "DIGITALNI MEDIJI U SRBIJI"

D. B. M.

18. 10. 2022. u 09:32

MLADI koriste internet i društvene mreže, a stariji čitaju novine. Da li je to mit ili realnost? Šta kažu istraživanja o publici digitalnih medija? I, da li se televizije, digitalni i štampani mediji obraćaju istoj publici samo kroz različite kanale?

ТРИБИНА ДИГИТАЛНИ МЕДИЈИ У СРБИЈИ

Foto: M. Anđela

Ovo su neka od pitanja na koja će danas, u 13 časova, posetioci galerije "Progres" dobiti odgovore.

Na panel-diskusiji "Digitalni mediji u Srbiji" učestvuju Predrag Kurčubić, generalni direktor Ipsos Strategic Marketing, Marko Stjepanović, glavni urednik "Blica" i urednički direktor digitalnih izdanja, Nina Aralica, direktor svih digitalnih izdanja Alo Media System, Tamara Velkovski, direktor digitala za B92 i Prvu TV. Moderator je Andrijana Nešić, pomoćnik glavnog urednika Kopanije "Novosti" za digitalna izdanja.

Učesnici tribine govoriće o navikama čitalaca digitalnih medija, kakve vizuelne i tekstualne sadržaje posetioci portala vole, da li su oni prirodni nastavak tradicionalnih medija ili ubrzavaju njihov nestanak. Tokom ovog događaja, ljudi koji se bave digitalnim medijima će pokušati da odgovore na pitanja da li postoji način da se sačuvaju tradicionalni mediji i da li ih uopšte treba čuvati, budući da su elektronski svima dostupni besplatno.

Posetioci panela će saznati koja je razlika između televizija koje pokreću portali i tradicionalnih, kako je pandemija korone uticala na medijsku industriju, kako se aktuelni sukob u Ukrajini odrazio na digitalne medije, kako će se digital promeniti u narednim godinama, koliko će metaverzum promeniti digitalne medije i da li će uopšte doživeti neku transformaciju... Jedno od važnih pitanja na koje će učesnici tribine pokušati da odgovore je i da li će digitalni mediji nekada moći da budu nezavisni od društvenih mreža, "Gugla" ili će ostati u podređenom položaju.

Foto Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)