MLAĐAN KONAČNO ZNA KO MU JE MAJKA: DNK analizom u Kruševcu uspešno rešen prvi slučaj u aferi krađe beba

S. Babović

11. 10. 2022. u 08:30

REZULTAT analize DNK u okviru istrage Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu potvrdio je da je Milica Milojević (70) majka Mlađana Radivojevića (40), za koga se sumnja da je otet odmah po rođenju, 3. marta 1981. godine - predočili su juče članovi Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

МЛАЂАН КОНАЧНО ЗНА КО МУ ЈЕ МАЈКА: ДНК анализом у Крушевцу успешно решен први случај у афери крађе беба

Mlađan Radivojević i Milica Milojević, Foto S. Babović

Ispitivanja DNK profila obavljena su u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu a predočena su Radivojeviću, kao i članovima Udruženja koji su 2019. učestvovali u podnošenju krivične prijave protiv NN lica.

- Stigli smo do kraja, ovo je za mene završena priča - kaže za "Novosti" Mlađan Radivojević. - Lep je osećaj. Jedva čekam da se vidim sa majkom, sestrom i bratom.

Mlađan Radivojević već je imao dirljiv suset sa majkom o čemu su pisale "Novosti", nakon što je Udruženje predstavilo rezultate DNK u okviru njihovog istraživanja celog slučaja.

Put od saznanja da je usvojen, preko kruševačke bolnice, matičnih službi više gradova, sve do tužilaštva u tri grada(Niš, Aleksinac, Kruševac), bio je trnovit ali cilj je ispunjen - Mlađan se konačno sreo sa biološkom porodicom.

- Sada smo prvi put dobili dokaz da je i država zvanično priznala DNK analizom da je Milica rodila Mlađana, odnosno da je, pre 41 godinu, kao beba otet - kaže Radiša Pavlović,predsednik Udruženja i član vladine Komisije za istinu o nestalim bebama.

Foto S. Babović

On podseća da je prošlo 11 meseci od trenutka kada su predstavili DNK rezultate do kojih je došlo Udruženje, ali i najavljuje nastavak borbe - do pune istine.

- Tužilac nam je predočio da će biti poteškoća, budući da mnogi akteri slučaja nisu među živima. To je tačno, ali moramo da utvrdimo i imena zločinaca koji su sve osmislili i odradili - poručuje Pavlović.

Pojedini akteri ovog slučaja, ipak, jesu živi, što Udruženju daje nadu da će se stići do pune istine. Pavlović dodaje da su u Aleksincu došli do svedočenja koje potvrđuje da Radivojevićevo usvajanje nije bilo po zakonu, kao i da je ime njegove majke izmišljeno.

Susret sa sinom čekala decenijama

SINČIĆA teškog 3,8 kilograma Milica Milivojević ugledala je po rođenju, 3. marta 1981. godine, a na sledeći susret čekala je - decenijama.

- To je bio poslednji put da sam ga videla, sve do septembra prošle godine, kada je došao kod mene zajedno sa ljudima iz Udruženja - ispričala je za "Novosti" njegova majka Milica.

- Već 4. marta 1981. saopšteno mi je da je beba preminula. Iz bolnice sam gotovo izjurena, bez otpusne liste ili dokumentacije, u ubeđenju da sam zauvek ostala bez svog sina. Ali eto, ponovo smo zajedno.

BONUS VIDEO: 

Junak spasao Skoplje od novih žrtava: Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!