SA 200 METAKA UBIJENI MUČKI, IZ ZASEDE: Godišnjica ubistva novinarske ekipe RTS na Baniji, 31 godinu ne znaju se počinioci

Novosti online

09. 10. 2022. u 11:27

NA današnji dan, pre 31 godinu, na novinarskom zadatku na Baniji ubijena je četvoročlana šabačka novinarska ekipa – Zoran Amidžić novinar RTS-a, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio Šapca.

СА 200 МЕТАКА УБИЈЕНИ МУЧКИ, ИЗ ЗАСЕДЕ: Годишњица убиства новинарске екипе РТС на Банији, 31 годину не знају се починиоци

Foto: Printskrin Jutjub/TV Šabac

Za njihovu smrt još niko nije odgovarao. Na spomenik u "novinarskom kvartu sećanja" u Šapcu, kolege iz Dopisništva RTS-a i drugih šabačkih redakcija položiće cveće i odati počast nastradaloj novinarskoj ekipi.

Ko ih je ubio i ko su nalogodavci još nije utvrđeno, kome su i zašto bili meta - još nema odgovora.

Izveštavanje sa banijskog ratišta bio je njihov profesionalni zadatak, a vest koja je 9. oktobra 1991. godine stigla sa Banije potresla je ceo Šabac i javnost.

Mučki, iz zasede, sa 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili, ubijeni su Zoran Amidžić urednik Dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović, snimatelj, Dejan Milićević, asistent snimatelja, i Sretan Ilić, urednik Radio Šapca.

Ulica iz koje su krenuli na poslednji novinarski put od pre četiri godine nosi njihova imena.

Ispred medijske zgrade u "novinarskom kvartu sećanja", podignut je spomenik kolegama, koji su bili uzor profesije.

Porodica, prijatelji, kolege i javnost ne zaboravljaju i i dalje čekaju istinu i odgovore. I nakon 30 godina kao zalog ljudskosti i profesije - za nezaborav.

(RTS)

BONUS VIDEO - 21 GODINA OD UBISTVA MILANA PANTIĆA: Porodica, prijatelji i kolege položili cveće na grob novinara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama