STIŽU PLJUSKOVI U SRBIJU: RHMZ objavio upozorenje - promena vremena već večeras, sutra i grad

Novosti onlajn

15. 09. 2022. u 11:10

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je u 8.46 sati najnovije upozorenje na nepogode u Srbiji, a po njemu one kreću već večeras a ne sutra.

СТИЖУ ПЉУСКОВИ У СРБИЈУ: РХМЗ објавио упозорење - промена времена већ вечерас, сутра и град

Foto: Tanjug

- Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U subotu (17. 9) grmljavinski procesi se očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji (17/18. 9) - navodi se u upozorenju za Srbiju na lokalno veću količinu padavina i pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Foto: Printscreen

Kako se navodi u posebnoj najavi, danas će biti toplo i vetrovito uz umeren i jak zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 27 na severozapadu do 34 na istoku.

Vremenska prognoza za naredne dane

U petak promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Najviša temperatura od 23 na severu Srbije do 32 stepena u Timočkoj Krajini i na jugoistoku.

U subotu na severu i zapadu Srbije oblačno i osetno hladnije s kišom, dok se na jugu i istoku Srbije i dalje očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Intenzivnije padavine uveče i u toku noći kada će početi da duva jak i olujni severozapadni vetar.

U nedelju hladno uz postepeno razvedravanje, a posle podne i uveče će severozapadni vetar biti u postepenom slabljenju.

Od ponedeljka do kraja sedmice hladno vreme za ovo doba godine uz maksimalne temperature od 15 do 20 stepeni, a prolazna naoblačenja s kišom se očekuju u ponedeljak i četvrtak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima