AMBASADOR SRBIJE U BUGARSKOJ: "Možemo da budemo sigurni da će naša deca da dobiju punu podršku"

Tanjug

14. 08. 2022. u 22:44

AMBASADOR Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je večeras da će otpravnica poslova ambasade Srbije ujutru posetiti decu iz Srbije povređenu u nesreći autobusa na auto-putu Trakija i da će se videti šta ambasada Srbije može nadalje da učini.

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У БУГАРСКОЈ: Можемо да будемо сигурни да ће наша деца да добију пуну подршку

Foto: Tviter

Jović je izjavio za Tanjug da za sada nema mnogo informacija o nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj, ali je potvrdio je da je od kolega iz Ministarstva spoljnih poslova Bugarske saznao da su autobusom putovali članovi folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice.

- Informisan sam da ima lakše i navodno teže povređenih, ali o stepenu povreda ćemo moći da govorimo tek kada dobijemo informacije od jedinih nadležnih institucija, a to su Ministarstvo zdravlja Bugarske i bolnica Stara Zagora. Svi su mi potvrdili da nema mrtvih i da nema nikoga sa vidljivim teškim povredama, što je najvažnije s obzirom da su u pitanju naša deca - rekao je Jović.

Ambasador je potvrdio da su sve nadležne institucije u Bugarskoj maksimalno uključene i, prema njegovim rečima, "bar u tom segmentu možemo da budemo sigurni da će naša deca da dobiju punu podršku".

Prema pisanju bugarskog Juronjuza, više osoba je povređeno danas kada se autobus šabackih registarskih tablica sa 38 dece i 11 odraslih iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.

Portal "BG-Vojs" preneo je da je hospitalizovano 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina.


BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Zvornika
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKANOVIĆ TOKOM RATA ŽIVEO U LAZOVIĆEVOM DOMU: Zbog onoga što je učinio za mene, prvom sinu sam dao ime Danilo