PUTIN OBILAZI NOVO NAORUŽANJE: Počinje Međunarodni vojno-tehnički forum u "ruskom Diznilendu"

Novosti online

14. 08. 2022. u 18:36

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin prisustvovaće u ponedeljak, 15. avgusta, otvaranju foruma "Armija 2022" u "Patriot parku" u Moskvi. Šef države će se upoznati sa perspektivnim modelima vojne opreme, saopšteno je u nedelju iz Kremlja.

ПУТИН ОБИЛАЗИ НОВО НАОРУЖАЊЕ: Почиње Међународни војно-технички форум у руском Дизниленду

Foto: EPA

"Patriot" (kog nazivaju i ruskim Diznilendom) je tematski park u kome se nalazi ruska vojna oprema. Zvanično je otvoren 2016. godine i dizajniran je u vojnom stilu koji uključuje interaktivne eksponate koje posetioci mogu da isprobaju. U njemu se nalaze i Muzej vazduhoplovstva i Muzej tenkova.

 

- Predsednik Rusije Vladimir Putin će 15. avgusta učestvovati na ceremoniji otvaranja Međunarodnog vojno-tehničkog foruma "Armija 2022" i Međunarodnih vojnih igara a posetiće i izložbene prostore perspektivnih modela vojne opreme u vojno-patriotskom parku kulture i rekreacije Oružanih snaga Ruske Federacije - navodi se u saopštenju.


Forum "Armija 2022" trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriot"a, na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.


BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna