DEO priprema za putovanje trebalo bi da bude pogled u Registar neplaćenih novčanih kazni, gde gotovo milion građana ima zabeležbu na osnovu naloga Prekršajnog suda u Beogradu.

Komentari (7)

Ivan Zgrozeni

12.08.2022. 14:25

Smrt fasizmu - Sloboda narodu. U SAD su to radili pa prestali. Zasto? Ima previse nezadiviljnika koji upadnu u skolu i naprave masakr. Ne verujte zvanicnim saopstenjima. Jedno vreme su postari upadali u poste i ubijali bivse kolege. Bivse? Da. Kao u vreme srbozdera Broza, uveli su kvote pa belce otpustaju da bi zaposlili crnce. Zvanicna saopstenja ni to ne pominju.

Xajgyk

12.08.2022. 14:44

Чуј, потерница за неплаћен паркинг и отимачина имовине. Бандитски закони под маском „правне" државе.

Ne plašita džaba narod

12.08.2022. 15:43

Autor teksta očigledno brka neke pravne pojmove. Kao prvo, KAZNA može biti izrečena za prekršaj, na primer prolazak kroz crveno ili nepropisno parkiranje. Ali ako ste propisno parkirali na parking, a niste platili kartu, pa vam je naplaćena doplatana karta, onda se to zove NEIZMIRENO POTRAŽIVANJE prema firmi koja vrši parking servis. Ono što vi u tom slučaju dugujete je visina dnevne doplatne karte plus zatezna kamata (1-2% godišnje). I ni u kom slučaju niste neko ko je prekršio bilo kakav saobraćajni propis, a kamo li zakon. Pravno gledano, u istom ste rangu sa nekim ko kasni plaćanje računa za vodu i tako se i tretirate.

Rašo

14.08.2022. 13:33

@Monarch - Није тако, нико од дилера није на потерници, када их ухапсе објаве само иницијале, ... Сан обичног грађанина је да се изједначи са дилерима дроге! Постала је редовна пракса да вам уопште не дође обавештење за неизмирену обавезу него одмах суд и казна са трошковима суда!

Doktor

13.08.2022. 22:36

Ovakvo izivljavanje od strane prekrsajnih sudija osnovnih sudija postoji samo u republici Srbiji! U kojoj se to normalnoj zemlji za par hiljada dinara kazne raspisuje policijska poternica kao da ste kriminalac!? Sud moze za takve manje iznose da odbija deo sa racuna, a ne da zastrasuje gradjane slanjem policije na vrata! Mafijasi na ulici mafijasi po sudovima!