KRIVIČNA PRIJAVA ZA „OŠTEĆENJE TUĐE IMOVINE“: Epilog pretećeg grafita na ulazu u zgradu Milorada Vukašinovića, člana Saveta REM-a

V. N.

09. 08. 2022. u 18:07

POVODOM grafita u kojem je REM izjednačen sa kukastim krstom, a koji je u subotu osvanuo na ulazu u zgradu u Ulici Mileve Marić u Novom Sadu u kojoj živi sa porodicom, Milorad Vukašinović, novinar, publicista i član Saveta REM-a danas je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА „ОШТЕЋЕЊЕ ТУЂЕ ИМОВИНЕ“: Епилог претећег графита на улазу у зграду Милорада Вукашиновића, члана Савета РЕМ-а

Foto: Privatna arhiva

- Bio sam prinuđen da podnesem krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca jer je prvobitna kvalifikacija dela od strane tužioca glasila „oštećenje tuđe imovine“. Takvu kvalifikadžciju smatram sramnom i neprimerenom jer reč je o direktnoj pretnji mojoj porodici i meni ali i pokušaju uznemiravanja šire javnosti – rekao je Vukašinović.

Istovremeno, on se zahvalio svima koji su mi u prethodna dva dana slali poruke podrške a posebno gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću čija je reakcija,kako je naglasio, bila primerena težini ovog događaja.

Foto: Novosti arhiva

- Očekujem da će policija u najskorijem roku pronaći jednog ili više počinilaca ovog dela što smatram naročito važnim u ovim okolnostima kada se u izvesnoj meri i na našim prostorima dešava rehabilitacija najmraćnijih ideologija iz perioda Drugog svetskog rata.- rekao je Vukašinović.

Podsetimo,on je u subotu kada se sporni grafit pojavio, rekao i da je taj incident logična posledica kampanje koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima protiv regulatornog tela za medije (REM). Dodao je da oni to rade s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozola nego i članova Saveta REM –a koji su svoj posao obavili su skladu sa zakonom i pravilima struke.

BONUS VIDEO:

OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE ZLOČINAČKE AKCIJE "OLUJA": Više hiljada ljudi se okupilo u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NA IZUZETNO LEPOJ PEŠČANOJ PLAŽI: Nedavno potpuno renoviran hotel iz poznatog svetskog lanca Hilton