SPOMENIK DEČAKU SVECU JOŠ "NA ČEKANJU": Postao svetac, belega - nema

V. M.

28. 07. 2022. u 19:00

SPC je dečaka Slobodana Stojanovića (12) iz Kamenice, kod Zvornika, proglasila za sveca, ali njegov spomenik koji je sa blagoslovom vladike Fotija izradio akademik Drago Mirković iz Bijeljine, još nigde nije postavljen. Srpske vlasti u Podrinju nikako da mu pronađu mesto.

СПОМЕНИК ДЕЧАКУ СВЕЦУ ЈОШ НА ЧЕКАЊУ: Постао светац, белега - нема

V.Mitrić

Ikona Slobodanova pojavila se, pre više od godinu, u Manastiru Vavedenja na Senjaku u Beogradu, baš kada je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije dao blagoslov da se spomenik postavi u porti crkve Drinjača kod Zvornika, gde je dečak kršten.

 - Dozvola nije dobijena, ali se nadam da će sada kada je maleni Slobodan kanonizovan, spomenik uskoro naći svoje mesto. Molio sam i kumio ljude u lokalnim vlastima u Podrinju da ga postavimo negde kraj puta, na vidnom mestu, ali su me svi ostavili "na čekanju", a neki od njih, mada su Srbi, tražili su da obeležje bude bez krsta - priča vajar Mirković.

V.Mitrić

U mandatu Boračke organizacije, pre nego što je na njeno čelo došao general Milomir Savčić, kako saznajemo, bilo je odvojeno 20.000 evra za Slobodanov spomenik. Pare su proćerdane, ali niko nije odgovarao.

Slobodan je postradao pre ravno 30 leta. Monstruozno i brutalno ubila ga je Eljfete Veseli, pred očima Nasera Orića, a dečak koji je sa roditeljima i sestrom pobegao pred zulumom tzv. Armije BiH, vratio se u kuću samo po psa ljubimca. Odsečeno uvo, rane po stomaku posle pronalaženja tela nesrećnog dečaka u masovnoj grobnici u Jošanici, kod Zvornika, obdukciju je radio naš najugledniji patolog profesor dr Zoran Stanković.

On je potvrdio da je Slobodanu odsečeno uvo, da su mu oštrim predmetom nanete rane po stomaku i da mu je blizu slepoočnice ispaljen metak.

Njegovi roditelji umrli su od tuge.

BONUS VIDEO:

VOZILO U PLAMENU: Gori kamion na isključenju za Dobanovce

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu