VREMENSKA PROGNOZA ZA 15. JUL: Vreo dan pred nama, za vikend koji stepen niže

Novosti online

15. 07. 2022. u 01:08

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za naredna četiri dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 15. ЈУЛ: Врео дан пред нама, за викенд који степен ниже

Foto N. Živanović

PROGNOZA ZA SRBIJU

Pretežno sunčano i toplo, a uveče i tokom noći na severu naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, uglavnom severni, a tokom noći na severu u zoni padavina povremeno i jak. Najniža temperatura od 12 na jugu do 21 stepen u severnim i centralnim krajevima, a najviša od 32 do 35 stepeni. Upozorenje: Tmax ≥ 35 stepeni, verovatnoća 90%; Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 60%

VREME U BEOGRADU

U Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo, tokom noći umereno naoblačenje koje u drugoj polovini noći može usloviti kišu ili lokalni pljusak na širem području grada. Vetar slab do umeren, uglavnom severni. Najniža temperatura od 18 stepeni do 21 stepen, a najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni.

PROGNOZA ZA VIKEND

SUBOTA 16. 7. 2022: Promenljivo oblačno. Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se još ujutro na severu Srbije. Tokom dana u većini mesta će biti suvo sa sunčanim intervalima, a krajem dana i u toku noći u većini krajeva novo naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom uz osveženje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 21 stepen, a najviša od 29 stepeni na severu Vojvodine do 34 stepena na jugu Srbije. Upozorenje: Tmax ≥ 35 stepeni, verovatnoća 90%; Lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 90%; Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, verovatnoća 80%

NEDELjA 17. 7. 2022: U većem delu promenljivo i suvo sa sunčanim intervalima. Na krajnjem jugu još ponegde kratkotrajni pljusak ujutro i pre podne. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni.

PONEDELjAK 18. 7. 2022: U ponedeljak pretežno sunčano i svežije, a samo je još u brdsko-planinskim predelima na istoku zemlje moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab do umeren, severni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 28 do 30 stepeni.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna