NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Pada broj novozaraženih

Novosti online

09. 07. 2022. u 16:49

KORONA virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.281 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminuo jedan pacijenat, pokazuje najnoviji korona presek.

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Пада број новозаражених

Foto: V.N.

Testirano je 6.108 osoba.

Na respiratorima je osam pacijenata.

Podsetimo, juče je korona virusom bilo zaraženo 1.599 osoba, a preminulo je pet osobe.

U poslednjih 10 dana u kovid-bolnici u Batajnici udvostručio se broj obolelih.

Profesorka dr Tatjana Adžić Vukičević očekuje dalji porast broja prijema, s obzirom na povećanje broja inficiranih, ali kaže da su sada kliničke slike kovida 19 dosta blaže, znatno su manje potrebe za kiseonikom, hospitalizacija kraće traje, manje je smrtnih ishoda.

U ovoj bolnici je sada 60 obolelih sa srednje teškom kliničkom slikom, što je gotovo polovina od oko 140 ukupno hospitalizovanih u celoj Srbiji. Primećuje se, međutim, da poslednjih dana raste i broj pacijenata na respiratorima, pa ih je sada 15, što je duplo više nego na početku ove sedmice.

- U prijemno-trijažni centar Kovid-bolnice Batajnica dolaze bolesnici različitih godina starosti, komorbiditeta i vakcinalnog statusa - kaže profesorka Adžić Vukičević.

BONUS VIDEO:

POZITIVNI ILI NEGATIVNI, UTVRDITE SAMI: Kako se koristi kućni test na kovid?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA BEZ MILOSTI PREMA ALBANCIMA: Žestoka kazna zbog vređanja Srba, provokator Daku suspendovan zbog sramnog skandiranja