VUČIĆ PRIMIO LUČANA SURIJANIJA U OPROŠTAJNU POSETU: Hvala Vatikanu jer poštuje teritorijalni integritet Srbije

Novosti online

04. 07. 2022. u 12:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

ВУЧИЋ ПРИМИО ЛУЧАНА СУРИЈАНИЈА У ОПРОШТАЈНУ ПОСЕТУ: Хвала Ватикану јер поштује територијални интегритет Србије

Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju, saopštila je pres-služba predsednika.

On je naglasio da je saradnja između Srbije i Svete stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franje koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu.

Vučić je nadbiskupu Surijaniju zahvalio na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete stolice i poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ: Cela Srbija želi razvijeniji, snažniji Kruševac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju