DRUŽENJE PREČE OD REZULTATA: Susreti srpskih i crnogorskih ribolovaca kod Prijepolja na Limu

V. K.

04. 07. 2022. u 08:48

JOŠ jedno nezaboravno druženje na obali reke Lim kod Prijepolja obeležilo je kup takmičenje sportskih ribolovaca Srbije i Crne Gore koje je organizovano 21. put uz učešće 45 takmičara iz 15 klubova.

ДРУЖЕЊЕ ПРЕЧЕ ОД РЕЗУЛТАТА: Сусрети српских и црногорских риболоваца код Пријепоља на Лиму

Foto: Privatna arhiva

Domaćini iz društva "Lim" potrudili su se da sve prođe u najboljem redu, a utisci koje takmičari nose iz Prijepolja su izuzetni. Riba je najbolje radila za odlične Pribojce iz ekipe "Lim - Stari grad", dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji bio Zoran Novitović Batovac iz kluba "Rzav" - Arilje.

Ekipu Sportsko-ribolovnog društva "Nikšić" predstavljali su Budimir Gojković, član Skupštine i trener mlađih selekcija, Vladimir Perović, član Upravnog odbora i predsednik Takmičarske komisije i Boka Gojković. Nažalost, nisu imali ribolovni dan kako su očekivali pa je izostao dobar rezultat - na kraju su zauzeli 14. mesto. To ih nije omelo da se na kraju svi nađu za jednom sofrom, lepo se provedu, prenesu utiske sa reke i dogovore se za organizaciju novih susreta.

Među brojnim gostima našao se i Bato Baltić iz nikšićkog SRK "Boksiti", koji nije učestvovao na takmičenju, ali, kao po nekom pravilu, on godinama sa prijateljima iz "drugog tabora" pravi štimung i jača veze sa Prijepoljcima, ali i drugim klubovima u Crnoj Gori u Srbiji.

- Druženje se nastavlja u Nikšiću tokom septembra, kada se organizuje Kup našeg grada i verujem da ćemo na najbolji način uzvratiti gostoprimstvo na koje smo naišli ovde u Prijepolju. Klubovi Nikšić i Lim su pobratimi i to je razlog više da nastavimo tradiciju koju su oživeli naši prethodnici - kaže Baltić, iskazujući posebnu zahvalnost predsedniku kluba "Lim" Predragu Bubi Puriću, ali i Migu Šćepanoviću, Ljubi Moci Lazareviću i drugim dragim ljudima.

Foto: Privatna arhiva

Da su reka Lim sa pritokama Mileševka, Seljašnica, Sopotnica uz Potpećko jezero raj za sportiste, svake godine sve više se uveravaju takmičari koji osvajaju njihove atraktivne obale. One su bogate mladicama, lipljanom, pastrmkom, skobaljem, mrenom, klenom, rakovima... Još se prepričava događaj iz leta 1996. godine kada je jedan sportski ribolovac upecao najveći primerak mladice od 25 kilograma!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)