EKSKLUZIVNO! "NOVOSTI" NA NOVOM AERODROMU U SRBIJI: Pogledajte kako izgleda iz vazduha (FOTO/VIDEO)

S. BABOVIĆ

26. 06. 2022. u 07:00

SRBIJA danas dobija još jedan aerodrom, "Rosulje", koji se nalazi na 5,5 kilometara od Kruševca i na 235 metara nadmorske visine. Kompleks čijem će otvaranju prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić, biće namenjen sportskoj, kargo i manjoj komercijalnoj avijaciji, sa mogušćnoću da u budućnosti bude i međunarodnog karaktera.

ЕКСКЛУЗИВНО! НОВОСТИ НА НОВОМ АЕРОДРОМУ У СРБИЈИ: Погледајте како изгледа из ваздуха (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. Babović

- Aerodrom Rosulje ima dužinu poletno-sletne staze 820 metra,širine je 23 metra,a kod Direktorata civilnog vazduhoplovstva registrovan je kodnom oznakom 2B,što znači da je u ovom trenutku predviđen za avione raspona krila 24 metra-kaže za “Novosti” Mihajlo Zdravković,direktor JP Aeorodromi Srbije. - Ukupna ulaganja u aeorodom iznose oko 500 miliona dinara.

Pored JP “Aerodromi Srbije”, domaćin kruševačkog aerodroma biće i Aero-klub “Mhajlo Živić” iz Kruševca, formiran na Vidovdan davne 1925.g.

Svečano otvaranje Aerodroma “Rosulje” počinje u 10,30 aero-mitingom.U spektklu učestvuju avioni, helikopteri, padrobranci 63.padobranske brigade.

Video snimila i montirala: Sofija Babović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

KOLIKO JE STROG BIO DUŠANOV ZAKONIK Za blud da se ruke odseku i nos sareže - ovo su bile kazne za silovatelje i pedofile