VULIN SA MINISTROM EKVATORIJALNE GVINEJE: Iako smo geografski udaljeni, povezuju nas zajedničke vrednosti

Novosti online

08. 06. 2022. u 14:36

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Republike Ekvatorijalne Gvineje, koju predvodi ministar spoljnih poslova i saradnje Simeon Ojono Esono Angue, o mogućnostima unapređenja bilateralne policijske saradnje.

ВУЛИН СА МИНИСТРОМ ЕКВАТОРИЈАЛНЕ ГВИНЕЈЕ: Иако смо географски удаљени, повезују нас заједничке вредности

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se na istrajnoj podršci koju Republika Ekvatorijalna Gvineja pruža Republici Srbiji u očuvanju njene teritorijalne celovitosti i zaštiti i poštovanju međunarodnog prava.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je značaj podrške u sprečavanju članstva Privremene institucije samouprave Prištine u Interpolu.

- Iako smo geografski udaljeni, povezuju nas zajedničke vrednosti. Osnovna vrednost srpskog naroda je sloboda, koja mora da se čuva i štiti - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin tokom razgovora.

Obe strane su iskazale spremnost za uspostavljanje pravnog okvira kojim bi se omogućilo unapređenje policijske saradnje kroz obuke i razmenu iskustava.

Ministar spoljnih poslova Simeon Ojono Esono Angue je potvrdio spremnost Ekvatorijalne Gvineje za jačanje policijske saradnje sa Srbijom i dao uverenje da njihova zemlja nikada neće promeniti stav kada je reč o podršci Republici Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

BONUS VIDEO:

VULIN U BANjALUCI: Dok je Vučić predsednik Srbije RS će biti čuvana i pomagana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega