"SVET U SRBIJI": Ministar Vulin obišao buduće studente iz stranih zemalja koji će boraviti školovati se u Srbiji

Novosti onlajn

06. 06. 2022. u 15:16

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u studentskom odmaralištu na Avali buduće studente koji dolaze pretežno iz zemalja članica Pokreta nesvrstanih i koji će u okviru programa „Svet u Srbiji“ boraviti u našoj državi i školovati se na Beogradskom Univerzitetu.

СВЕТ У СРБИЈИ: Министар Вулин обишао будуће студенте из страних земаља који ће боравити школовати се у Србији

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u prisustvu direktora Ustanove studentskog odmarališta „Beograd“ Nenada Borovčanina razgovarao sa budućim studentima i poručio da mu je drago što su baš Srbiju izabrali kao mesto daljeg školovanja i akademskog usavršavanja.

- Radujem se što ste baš Srbiju odabrali kao mesto svog daljeg školovanja i usavršavanja. Jednom kada postanete veliki i važni u svojim zemljama nadam se da će vam period proveden u Srbiji ostati u lepom sećanju i da ćete o Srbiji govoriti kao o gostoprimljivoj zemlji, vrednih i čestitih ljudi. Kada uskoro savladate srpski jezik i naše ćirilično pismo, razumećete u potpunosti i srpsku kulturu, tradiciju, istoriju, običaje, ali ono što bih najviše želeo jeste da upoznate svu dobrotu i srdačnost koju srpski narod poseduje i da baš po tome pamtite moju zemlju i moj narod - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Ovogodišnju generaciju budućih studenata broji ukupno 205 mladića i devojaka iz 37 zemalja koje nisu priznale nezavisnost naše južne srpske pokrajine Kosova i Metohije i sa kojima naša država baštini tradicionalno dobre i prijateljske odnose - poručio je direktor Ustanove studentskog odmarališta "Beograd" Nenad Borovčanin.

Program „Svet u Srbiji“ organizuje Vlada Republike Srbije u cilju afirmacije naše zemlje, kulture, tradicije i visokog obrazovanja, a celokupno školovanje budućih studenata koji dolaze iz zemalja koje čine Pokret nesvrstanih finansira Republika Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)