PATRIJARH PORFIRIJE U VISOKIM DEČANIMA: Razgovor je način za rešavanje svih problema (VIDEO)

Novosti online

04. 05. 2022. u 17:10

PATRIJARH Porfirije je danas iz manastira Visoki Dečani poručio da je razgovor način za rešavanje svih problema. On je rekao da Dečani, Pećka patrijaršija, Gračanica, Bogorodica Ljeviška "jesu naš dom" ali, kako je naveo, " jesu i dom svih ljudi dobre volje".

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ВИСОКИМ ДЕЧАНИМА: Разговор је начин за решавање свих проблема (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Instagram/porfirije_patrijarh

- Ko god dođe u manastir Dečane i pomoli se s verom u smirenju i skromno Svetom Stefanu Dečanskom blagodat Božija na te molitve preko moštiju svetih odgovara opet svakom čoveku bez obzira da li je Srbin pravoslavni ili pripada nekom drugom narodu - rekao je patrijarh Porfirije.

Naveo je da "Bog je Bog svih ljudi" i da, kako je naglasio, "svi smo pozvani da se trudimo da gradimo jedinstvo".

- Zato je važno ovde reći da je važnije od svega da razgovaramo, da se potrudimo kakvi god bili nesporazumi da ulažemo ogromne napore i da nikada ne odustanemo od potrebe da probleme rešavamo razgovorom i dijalogom ma koliko on trajao - naglasio je on.

U Pećkoj patrijaršiji ranije danas održana je redovna sednica Sinoda Srpske pravoslavne crkve, a prethodilo joj je arijerejska liturgija koju je služio patrijarh Porfirije.

(RTS)

BONUS VIDEO - CRKVA U JEKATERINBURGU: Miri sovjetsku i carsku Rusiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...