IPAK NEMA KIŠE ZA PRVI MAJ: Direktor RHMZ-a otkrio kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje

Novosti onlajn

28. 04. 2022. u 12:29

U SUSRET 1. maju mnogi spajaju slobodne dane, kako one koji im sleduju, tako i neke slobodne koje su štedeli da bi ih spojili i sebi napravili lep produženi vikend.

ИПАК НЕМА КИШЕ ЗА ПРВИ МАЈ: Директор РХМЗ-а открио какво нас време чека до краја недеље

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U susret Prazniku rada, koji u Srbiji danas mahom mladi obeležavaju roštiljanjem i pićem u prirodi, sve verovatno interesuju izgledi vremena za naredne dane.

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda, kaže da nas čeka priliv hladnijeg vazduha iz srednje Evrope.

- Maksimalna temperatura u većini mesta biće oko 15 stepeni, a na istoku Srbije i do 18 stepeni - rekao je on i dodao da nas nakon kratkotrajnog zahlađenja, u dane praznika ponovo očekuje porast temperature, koja će biti u granicama višegodišnjeg proseka (od 19 do 24 stepena).

- U petak i subotu (29. i 30. aprila) u većini krajeva suvo i promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a lokalna pojava kratkotrajne kiše biće moguća samo na istoku Srbije - rekao je on i dodao da će u nedelju, 1. maja, biti malo do umereno oblačno, suvo i toplo.

A početkom naredne sedmice, prema njegovim najavama, ponovo se očekuje netabilno vreme.

- Smenjivaće se sunčani intervali i pojava pljuskova sa grmljavinom, koji će u ponedeljak, 2. maja, biti češći na zapadu i jugozapadu Srbije, dok se u utorak, 3. maja, očekuju u svim krajevima zemlje.

- Nestabilan period sa učestalom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina zadržaće se i nakon praznika, dok će temperatura biti oko i malo ispod proseka za prvu polovinu maja (od 16 do 21 stepen) - zaključio je Nikolić.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima