ZATVOREN PUNKT ZA VAKCINACIJU NA BEOGRADSKOM SAJMU: Na ovom mestu vakcinisano više od 300.000 osoba

Tanjug

19. 04. 2022. u 09:20

POSLE 15 meseci rada zatvoren je najveći punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, a direktor Doma zdravlja "Savski venac" i direktor punktova za imunizaciju Zoran Bekić kaže da je na tom mestu vakcinisano više od 300.000 osoba.

ЗАТВОРЕН ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ: На овом месту вакцинисано више од 300.000 особа

Foto Tanjug

- Beogradski sajam je bio simbol vakcinacije u Republici Srbiji i ponos građana naše zemlje. Otvoren je 19. januara prošle godine kada je počela masovna imunizacija u zemlji. U prethodnom periodu vakcinisali smo više od 300.000 osoba, a aplikovali smo više od 570 hiljada doza - 242 hiljade prvih doza, 225 hiljada drugih doza i više od 100 hiljada trećih doza - rekao je Bekić.

Prema njegovim rečima, Beogradski sajam onda kada je bilo najteže pokazao je da je Srbija dugo vremena bila lider vakcinacije u Evropi.

- U ovom periodu je radilo više od 600 lekara, 1500 sestara, više od 800 osoba u IT sektoru, na stotine osoba u obezbeđenju i osoba koje su radile kao volonteri i svima njima želim da se zahvalim na savršenom, predanom i odgovornom radu, bez čega sajam ne bi bio ovo što je danas.

On je naveo da se imunizacija i dalje sprovodi u svim domovima zdravlja u Srbiji, a pojačana je u Tržnom centru „Galerija”, u periodu od 8 do 12 časova, rekao je Bekić.

- Epidemiološka situacija je značajno bolja, vidno je pao broj inficiranih osoba, broj osoba u bolnicama, kao i preminulih osoba. I dalje apelujem na oprez, korona je zaista jedan podmukao protivnik, vidimo šta se dešava u Kini. Mislim da je neophodno da i dalje nosimo maske u zatvorenom prostoru, držimo distancu, peremo ruke i budemo odgovorni - rekao je Bekić.

On je naveo da je u Srbiji od 11. marta, kada je počela aplikacija četvrtom dozom vakcine, dato oko 3800 prvih doza, 5000 drugih doza, 1500 trećih doza i preko 20.000 četvrtih doza.

- To je ukupno oko 45 hiljada aplikacija, što je mnogo manje u odnosu na period od prethodne godine kada smo dnevno aplikovali više od 80.000 doza - dodao je Bekić.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...