TIŠINA O MUFTIJINOJ SMRTI: Dan nakon sumnji zašto je preminuo Muamer Zukorlić, porodica bez komentara, ne zna se gde su rađene analize

N. KOČOVIĆ

12. 04. 2022. u 09:11

SUMNjE porodice bivšeg sandžačkog muftije i lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića da je njegova smrt bila prirodna i tvrdnja da imaju dokaze da je bio otrovan uzburkale su javnost u Novom Pazaru, koja je o tome sramežljivo pričala i neposredno po njegovoj smrti.

ТИШИНА О МУФТИЈИНОЈ СМРТИ: Дан након сумњи зашто је преминуо Муамер Зукорлић, породица без коментара, не зна се где су рађене анализе

Foto D. Milovanović

U obraćanju javnosti, Muamerov sin Usame, koji ga je nasledio na čelu partije, okružen najužim članovima porodice, rekao je da su analize uzoraka poslate renomiranim inostranim laboratorijama pokazale da je njegov otac, tada potpredsednik Skupštine Srbije, otrovan. Dan kasnije, niko u toj partiji nije želeo da govori za medije, da objasne u kojim laboratorijama su rađene analize i da li su rezultati prosleđeni tužilaštvu ili policiji.

Na ove tvrdnje reagovala je Zukorlićeva udovica Elma, koja je na društvenim mrežama napisala da ona i njena deca nemaju nikakve informacije o tome da je analiza uzoraka rađena.

- Deca i ja zahtevamo da što pre dobijemo celokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde - napisala je Zukorlićeva druga supruga.

Ni ona u ponedeljak nije želela da govori za medije, najavljujući da će se narednih dana oglasiti.

Bivši sandžački muftija Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra, u 51. godini, nakon što mu je pozlilo na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Iako je tada govoreno da je uzrok smrti srčani udar, novopazarskom čaršijom šuškalo se, pogotovo nakon izjave lidera radikala Vojislava Šešelja, da je on otrovan. S druge strane, čule su se informacije da je Zukorlić već izvesno vreme imao srčanih problema, kao i da je imao zakazanu kontrolu kod kardiologa.

Žitelji Novog Pazara na društvenim mrežama se pitaju zašto je tek pet meseci nakon smrti pokrenuto ovo pitanje i zašto porodica, ukoliko je na nešto sumnjala, nije odmah tražila obdukciju i toksikološku analizu.

TIHI SUKOB UDOVICE I SINA

IAKO u SPP tvrde da nema nikakvih razmimoilaženja unutar partije, primetan je tihi sukob između novog predsednika Usamea, Zukorlićevog sina iz prvog braka, sa njegovom drugom suprugom Elmom Elfić Zukorlić, sa kojom je imao četvoro dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna