Gde kupiti kartonske kutije za selidbu?

Novosti onlajn

31. 03. 2022. u 08:00

Vreme za selidbu i novi početak se bliži, a da bi se preselili potrebne su vam odgovarajuće kutije da spakujete i sortirate sitnije stvari i garderobu. Adekvatne kutije će vam mnogo olakšati pakovanje i transport, zato dobro razmislite koje kutije ćete koristiti za pakovanje.

Где купити картонске кутије за селидбу?

Foto: Pixabay

Kutije možete pronaći na nekoliko načina, neke možete uzeti besplatno, neke možete kupiti, a najbolja varijanta je možda kombinacija ove dve opcije. U nastavku teksta saznajte gde ih pronaći besplatno i gde kupiti kartonske kutije za selidbu.

Besplatne ili kupovne kartonske kutije

Do kartonskih kutija koje mogu da se koriste za pakovanje možete doći na dva načina.

Prvi način, koji je besplatan, je da posetite lokale prodavnice i butike i zamolite da vam daju kutije koje im nisu potrebne. Uglavnom ćete radnicima učiniti uslugu jer ćete ih rešiti haosa nakon što im stigne nova roba, ali ima i onih loših strana. Vrlo često prilikom otvaranja radnici u prodavnicama dosta oštete i pocepaju kutije, pa morate proveriti i ojačati ih dodatno. A takođe, u zavisnosti od toga šta je transportovano u njima kutije mogu biti prljave, što vam dodatno oduzima vreme da ih očistite.

Drugi način je da kupite kutije od agencije za selidbe, te kutije su čiste i dovoljno jake tako da mogu dosta dobro poslužiti za pakovanje malo težih stvari i garderobe. Dodatna prednost je što agencije imaju veći izbor veličina pa možete kombinovati, ali savetujemo da birate kutije istih veličina jer tako ih možete lakše spakovati u kombi, kako ne bi došlo do prevrtanja tokom vožnje.

Kao što smo već naveli, najbolja varijanta je kombinacija besplatnih kutija iz prodavnica i kupovnih kutija. U kutijama koje pronađete u marketima možete pakovati neke predmete koji su lakši i za koje ne morate brinuti da li je kutija potpuno čista. Kupovne kutije mogu da posluže za pakovanje predmeta i stvari koje zahtevaju veću higijenu (čaše, tanjiri, lične sitnice, itd) i pakovanje malo težih predmeta (knjige, razni ukrasi, itd).

Pakovanje za selidbu i demontaža nameštaja

Kada prikupite kutije za selidbu, sledeći korak je svakako pakovanje. Vodite računa šta ćete u koju kutiju stavljati, nemojte preterivati sa težinom jer vrlo lako može doći do pucanja i dodatnog posla u vidu skupljanja prosutog. Nemojte zaboraviti da označite kutije i napišete šta se u njima nalazi, da olakšate sebi proces raspakivanja.

Najteži deo pakovanja je svakako demontaža i osiguravanje delova nameštaja. Ovi delovi neće stati u kutije pa svaki pojedinačno morate zaviti folijom ili kesama, da se ne bi oštetili tokom transporta. A postavlja se pitanje da li imate alat i da li znate da razmontirate sav nameštaj?

Ako generalno nemate vremena za pakovanje zbog drugih obaveza, i ne želite da sami vršite demontažu nameštaja, pozovite ekipu koja se tim poslovima bavi svakodnevno i koja će vas spakovati brzinom munje.

Agencija “Moja selidba” poseduje tim ljudi koji su vam na raspolaganju kada ste u procesu selidbe. Pakovanje u kutije, demontaža i obezbeđivanje delova nameštaja, prenos svih stvari do kombija bez obzira na okolnosti u vidu otežanog prilaza, uskih hodnika ili zgrada bez lifta. Agencija vam takođe nudi i mogućnost kupovine različitih veličina kartonskih kutija.

Otkup nameštaja ili odnošenje starog

Kako bi usluga bila kompletirana, ako imate nameštaj koji nemate gde postaviti u novom stanu, možete ih odložiti u njihovim magacinima za odlaganje nameštaja na više lokacija. Takođe rade i otkup starog nameštaja kao i odnošenje starog nameštaja koji nema više upotrebnu vrednost. Selidbe se obavljaju kako na teritoriji Srbije tako i u inostranstvou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)