REDOVNA OBUKA BORBENIH POSLUGA RAKETNIH SISTEMA PVO: Uvežbavali su se taktički i vatreni postupci

Novosti onlajn

11. 03. 2022. u 20:41

NA lokacijama razmeštaja jedinica 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva realizuje se redovna obuka borbenih posluga raketnih sistema „neva“ i „kub“.

РЕДОВНА ОБУКА БОРБЕНИХ ПОСЛУГА РАКЕТНИХ СИСТЕМА ПВО: Увежбавали су се тактички и ватрени поступци

foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Reč je o kondicionoj obuci koju pripadnici raketnih baterija prolaze radi održavanja i unapređenja osposobljenosti za borbenu upotrebu ovih PVO sistema.

foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Tokom obuke, uvežbavaju se taktički i vatreni postupci u pripremi i izvršenju gađanja ciljeva u vazduhu uz korišćenje kontrolno-trenažne aparature, trenažera i imitatora ciljeva, vrši se provera gotovosti tehničkih sredstava za borbeni rad i ocenjivanje posluga po normiranim borbenim radnjama. Pokazani rezultati svedoče o vrhunskoj osposobljenosti posluga raketnih sistema za realizaciju dodeljenih zadataka u svim uslovima.

U nastavku obučavanja, pripadnike diviziona za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima „neva“ i „kub“ očekuje realizacija kontrolno-trenažnih gađanja po realnim ciljevima u vazduhu, što će biti još jedna prilika da se u praksi provere rezultati intenzivne obuke koju prolaze tokom cele godine.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ U PANČEVU: Predsednik na prezentaciji protivoklopnog sistema "kornet"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe