OBUKA JEDINICA ABHO VOJSKE SRBIJE: Protivnuklearno i hemijsko obezbeđenje jedinica VS (FOTO)

Novosti online

08. 03. 2022. u 19:00

U KASARNI „Car Lazar“ i na vojnom kompleksu „Ravnjak“ u Kruševcu u toku je redovna obuka pripadnika 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane za realizaciju zadataka protivnuklearnog i hemijskog obezbeđenja jedinica Vojske Srbije.

ОБУКА ЈЕДИНИЦА АБХО ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Противнуклеарно и хемијско обезбеђење јединица ВС (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Reč je o važnom segmentu kolektivne obuke profesionalnog sastava koji se realizuje kako bi pripadnici jedinice bili u potpunosti osposobljeni za sprovođenje radiološko-hemijsko-biološke dekontaminacije zemljišta, ljudi, objekata, naoružanja i tehničkih sredstava.

U procesu obučavanja koristi se savremena izolujuća zaštitna oprema i sredstva detekcije, dozimetrije i dekontaminacije, od kojih je najznačajnija novouvedena mobilna platforma za dekontaminaciju MPD09, domaće proizvodnje. Razvijanje osmatračke stanice, prikupljanje i analitička obrada podataka i dekontaminacija u slučaju nuklearnog ili hemijskog udesa, srž su aktivnosti koje pripadnici jedinice uvežbavaju u ovoj fazi obuke.

Osposobljavanjem profesionalnog sastava, koje se u jedinici realizuje tokom cele godine, održava se visok nivo obučenosti 246. bataljona ABHO za izvršavanje zadataka atomsko-biološko-hemijskog obezbeđenja u sve tri misije Vojske Srbije, ali i spremnost za brzo reagovanje kada god to okolnosti nalažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar